Recepti kulena, kobasice, švargle...

I to one friške usrane da bolje dimi.A sad stvarno postala nauka kako praviti proizvode od mesa.mada nekom ne pomaže ni struka ni ništa kad ne zna.Biili kod jednog mesara koji je dosta popularan kod nas.Svi proizvodi od švargle do šunkarice.Izgled fantastičan ali kao da je prosuo so po svim proizvodima.Upropasti kvalitet.

Bukva je golo g za dimljenje,visnja,topola,sapurika sasvim lepo odrade posao

Послато са moto g(9) plus помоћу Тапатока

Takođe samo kažem, sad šta je zdravo i pravo nisam siguran.Vidim da ti stari ljudi još uvek žive a mlađe generacije padaju k'o pokošene...

Gospodo da li su ove plesni štetne?
d62fbd6c9c35cf46396356bf0f3c7f98.jpg

Послато са M2003J15SC помоћу Тапатока

Ja kad bih tako okacio sunku sutradan bi ostale samo košćure, pacovi sto mogu pojest....

Naši stari dimili na čokanje i ogrizine!Nikakva bukva, brest i pi.ke materine.Uskoro će trebati bar osnovno predznanje iz atomske fizike da bi se dimilo meso. 🤣
Svako podpaljivanje! Svaki put! pocinjem sa pola korpe sapurina znaci zivecu kao nasi preci 😂😂😂
Ranije je trebao recept za kulen i kobasicu, tipa x posto soli, x posto paprike.. Sad nam treba recept za dmljenje... 50 posto bukve, 20 posto bresta.... Ojoj, ko će to sve povatati ko radi prvi put...
Od prilike svaki pocetak lozenja ide tako da je start pola korpe sapurina odozgo nabacane oblice sljive i visnje pomesano. Kada je to pri kraju obicno idu panjcici bukve i sljive-visnje, sada sam umesto toga stavio brest pa sam se u % izrazio od prilike, jer nije komplet lozeno sa brestom! Tako da nije nikakvo filozofiranje u pitanju kao sto su mnogi konstatovali posle tvog posta, vec sam se nadovezao na Milovanov post da nije sam u dimljenju brestom jer je neko ranije pisao da brest ne valja! A meni je prvi put sa njim da dimim i uopste nisam skeptik znam da ce to valjati!

E sad mozda smo promasili temu kad je vas dosta skocilo, pa da prepustimo onima koji su davali predloge da se loze gume nailoni furadani i istala govna, to je primerenije za ovu temu 😂😂😂

@dragan.kovacev zezanje u gro planu. 🤣
Rođak koji je živeo u kući pored naše nikada pušnicu nije potpaljivao bez čokanja umočenih u naftu!Ne sećam se baš kakvog su ukusa bile njegove prerađevine jer je preminuo dok sam bio sedmi osnovne ali nisam čuo ni nešto loše po tom pitanju za svo ovo vreme.Naravno kod sebe ne bih to probavao.

Jbg ko ne reskira ne moze ni da upali vatru 😂
Kazu kome se ne pali vatra nisu mu se obradovali kad se rodio 😂
Upalim baklju van pusnice pojacam plamen i uperim u gomilu spremnu za podpaljivanje, kako moze da bude ka'bum? Tako i u svinjce kad se prlji!

Nazad
Vrh