Recepti kulena, kobasice, švargle...

@kiraj
Ideja ti je (po meni) odlična....👌
Tako i ja gledim da je uvek soli dovoljno na salamuri....
Jedino što držim u nekom sudu, dok je ovo tvoje (opet: po meni) mnogo bolje rešenje.....
Probaću tako naredne godine...👍

Poslednja izmena:
Tf5rr1d.jpg

Tri svinje su platile životom

Pogodim i ja sada, otkad sam kupio termometar...😁😂
Ranije, uvek rasprava ako ne uspe voda, ko je kriv, te nije vrila voda, previše ili premalo hladne vode dodate, da se "preseče"....
Ovako, ni ne čekam da proključa voda, mjerim s vremena na vrijeme, kad dostigne između 80 i 85 stepeni tad šurimo i mora da uspe....
E sad, ja volim da pređem brenerom više puta, nek' i malo pocrni koža, lakše se odvaja ČMT od kožure...

Vakumiran dimljeni šaran..
Lidl vakumirka, radi slično kao i gorenje, stim što imam utisak da pravi malo jači vakuum.
a4c8e8064daffe994d55dc5f213b7b46.jpg

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka

Zena u mene danas poručila neku vakumirku poštom . Pitam pošto je kaže oko 10e ?? Nisam se mnogo smijao , jer me to kasnije košta , al u sebi jesam . Aj da vidim kako će raditi . Kakve kese da kupim ?

Zena u mene danas poručila neku vakumirku poštom . Pitam pošto je kaže oko 10e ?? Nisam se mnogo smijao , jer me to kasnije košta , al u sebi jesam . Aj da vidim kako će raditi . Kakve kese da kupim ?
Vidi jel ces dobiti neke kese sa vakumirkom, pa ako bude ih uzmi takve slicne. Mada po meni su sve one slicne i rade poso, vazna je vakumirka

Koliko vremenski dimite kobasice? (dani ili sati kako god) I da li isto dimite one sto se ostavljaju za susenje i one sto idu u zamrzivac za barenje?

Za barenje i ne dimim kobasice eventualno jednom samo. Ove sto susim obavezno dva dana dimim sa danom pauze izmedju. Dan dimljenja je u stvari oko 6~10 sati dimljenja. Dim obavezno da je hladan. Kobasice su u prirodnim crevima, fi oko 25~30

40509af5669400c03bf869d170cd35fb.jpg

A evo šta kaže i udžbenik Osnove tehnologije mesa sa Veterinarskog fakulteta u Beogradu…

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ja koristim nekih 15-18l vode. Zavisi, leti je dovoljno od 72-78c. Dok zimi mora preko 80c, obično 82-86c, ta viša tempetarutura je preko 35kg.

Nazad
Vrh