Recepti kulena, kobasice, švargle...

Nemamo ni vise zimu za debele kalibre.
U 75 mi puca crevo gore na vezu, ne znam da li uvek naletim na loša creva tog kalibra ali već tri uzastopne godine javlja se taj problem pa više neću u njega.Fi 100 mi je malo preširoko zbog sušenja što opet ne mora da znači da je loše.
Postoje creva koja su manje gustine pa pucaju pri vezivanju. Tako su namenski proizvedena.
Kao sto postoje creva za kuvanje i creva za dimnjenje pa se neretko desava da se nabavi jeftino crevo "ispod ruke" pa kasnije kulen pozeleni i istrune jer su creva bila za kuvanje

Ne liči mi da su takva creva, ista su kao ona fi 65, lepo se šire i rastežu kada odstoje u mlakoj vodi samo hoće da popuste gore na vezu, moguće da se to dešava zbog pritiska jer se pune baš tvrdo pa ne mogu da izdrže a moguće je i da su stara creva jer kada god kupim u toj prodavnici bude problema dok u drugoj koja se bavi samo time nije bilo problema ali trenutno nisu imali a meni se nije čekalo.

Odokativno i probom okusa smjese prema vlastitom ukusu. Ako od prve ne dodam dovoljno, nakon probe dodajem još i ponavljam dok nisam zadovoljan. Radim isključivo za svoje potrebe (nisu prevelike) pa mi takav način pripreme smjese, vremenski ne pričinjava neki problem.

Kod nas nestasica piljevine. 😁
Za piljevinu sam se jedva provukao. Uspeo sam jedan mali dzak da izciganjisem, uklopicu se nekako, a sledece godine cu imati svoje
Odokativno i probom okusa smjese prema vlastitom ukusu. Ako od prve ne dodam dovoljno, nakon probe dodajem još i ponavljam dok nisam zadovoljan. Radim isključivo za svoje potrebe (nisu prevelike) pa mi takav način pripreme smjese, vremenski ne pričinjava neki problem.
A mrzi me mesati meso vise puta kad sam lenj :spavam:

99c39fa02a0d208b06cc05e04dab31ff.jpg

Pogled iz partera…

Sent from my iPhone using Tapatalk

Nazad
Vrh