Recepti kulena, kobasice, švargle...

A sada u vezi kulena i kobaja. Koliko dimova dobija kod vas, tj koliko dugo je na dimu.
Kobasice jedan dan dimim od popodne pa do uvece dok ne dosadi, pa dan pauze nista ne radim, pa opet dan dimljenja i za kobasice kraj. Kulen jos jedan dan dimim, njega tri dana dimim sa danom pauze izmedju dana kada se dimi. Da napomenem kulen u kolagenskim crevima fi 50, kobasice su dosta tanje nisam siguran koja je velicina tacno.

Samo sam onako napomenuo dali bi moglo fenom i najlonskim kesama da se vakumira ako neko nema vakumirku , pa sam se kasnije sjetio da bi jedini problem bio što bi možda povuklo mirisa . Naravno da to nebi radio onda . Medjutim neki su rekli na fenom nemože da se vakumira samo zalijepi , e tu sam malo krenuo da objašnjavam da može . Otišlo van teme , al vidim da ste na zezačinu prebacili , nema veze -
Samo sam mislio pomenuti da može nešto da se upakuje , uvakumira fenom , pa mi nije bilo teško sad na brzinu da snimim našta mislim . ovo je brzinski pa nije ispalo kako treba jer je jednom rukom , nabrzinu i pretanka kesa , ali na taj način sam mislio . Izv se za oftopik .

Sigurno takav najlon na visokoj temperaturi od fena ispusta kancerogene hemikalije

Bio danas do linde da vidim vakumiruku 3600.Mada dve bile samo jos otvarane nisam hteo da uzmem mozda koricene pa vracene , neispravne...

Pa nije problem što je otvorena ako je kompletna i ispravna, inače ćeš je i ti otvoriti.
U svakom slučaju imaš garanciju dvije godine, i možeš vratiti ako nešto nije ok.
Veći problem će ti biti ako uskoro zatreba a nemaš je. Onda se za isto to kod gorenja isprsiš za 7-8 'iljada..

Kupljena prosle jeseni u lidlu za 2999din...vakumiramo bukvalno sve od kobaja,povrca,kiseli kupus tj prokole i za sada radi bez greske...juce stigla slanina,jedan deo vakumiran
bNGzbT9.jpg
7NcKs5C.jpg

Ajde neka neko meni glupome objasni kako se koristi vakumirka jer nesto kanda ne radim dobro. Vec dve su mi prosle kroz ruke i obe nisu radile posao. Ima onaj usivac unutra, ok. Navucem kesu tako da taj usisvac udje u kesu. Zatvorim, stisnem, ona zuji izvlaci i kad vidim da vise ne izvlaci onda stisnem vise ka desnoj strani da zavari kesu ALI kad krene da vari, jednostavno dobije malo vazduha i tako ga zavari. Nije nikako izvakumirano

Nisi napisao koju vakumirku imaš. Ako je neka kao Gorenje, pogledaj video. Na 28-29 sek se vidi umetanje vrečice. Važno je da je vrečica ispravno umetne u vakumirku. Ne preplitko, ne preduboko, a ne smije biti niti zgužvana. Poklopac mora biti dobro zatvoren.

Ajde neka neko meni glupome objasni kako se koristi vakumirka jer nesto kanda ne radim dobro. Vec dve su mi prosle kroz ruke i obe nisu radile posao. Ima onaj usivac unutra, ok. Navucem kesu tako da taj usisvac udje u kesu. Zatvorim, stisnem, ona zuji izvlaci i kad vidim da vise ne izvlaci onda stisnem vise ka desnoj strani da zavari kesu ALI kad krene da vari, jednostavno dobije malo vazduha i tako ga zavari. Nije nikako izvakumirano
Nebi trebalo da je stiskas uopste kao na snimku, ni kada vari, a pogotovo ako jednu stranu stiskas, onda na drugoj moze da udje vazduh. Na snimku se takodje vidi da kesa neide preko te rupe(usisivaca), bitno da je kesa bude u tom udubljenu celim otvorom jednomerno.

Nazad
Vrh