Recepti kulena, kobasice, švargle...

Sta odradi papirni dzak?
Mi smo stavljali samo u velike najlon kese ili opran najlonski dzak,dok nije dosla vakumirka.
Ne znam ,možda je to samo navika od ranije .Pre smo umotavali kobasice u papir za pakovanje (onaj beli) pa onda u zamrzivač .

Taj papir koji se koristi u kuhinji za pakovanje je na oko isti kao onaj u farbari sto ga koriste lakireri za zastitu kola.

Nova Gorenje vakumirka je čistokrvni Kinez, nema tu ni G od onog nekadašnjeg brenda.Imam je kao i još neke njihove uređaje i mogu slobodno da kažem što se mene tiče da su to sve promašene investicije.

Šljaka neko vreme dok se ne iskundači u toj meri da samo možeš da baciš uređaj bez ikakve mogućnosti popravke.Nema da kupiš pa budeš miran što se toga tiče, u kućnoj radinosti bi trebalo dosta duže da traje ali međutim...

Nije ni blizu takav ,ovo je bilo u vreme 80 setih.
Ja govorim za ovaj papir koji se sad kupuje u radnjama za pakovanje.
Nova Gorenje vakumirka je čistokrvni Kinez, nema tu ni G od onog nekadašnjeg brenda.Imam je kao i još neke njihove uređaje i mogu slobodno da kažem što se mene tiče da su to sve promašene investicije.
Jbg, mi smo posudili gorenje vakumirku(vjerovatno stara) i osjeti se razlika naspram ovog kineza.

Kupiš mesarski papir 140din kg najmanja rolna je 10kg i traje.Ja sam pre vakumirke stavljao u mesarski papir,jer su kese postale sve tanje,lepo umotaš.Jedini problem što moraš da pamtiš gde je šta :D

Inace Gorenje su kupili kinezi jos 2018. mozda i pre. Hisense, solidne klima uredjaje imaju za manje pare, za ostalo ne znam.

Gorenje sto se mene tice u kucu vise nece. Neopravdano skupo i lose. Nedovrseno, pucne od livenja visr. Limovi tanki. Priprema za emajliranje nula. Al je zato cena momacka. Beko, vox, favorit mamara!

A sto se tice vakum kesa, dobio sam dosta dobrih preporuka za proizvodjaca iz Beocina. Jeftinije su na komad nego u rolni

Nazad
Vrh