Recepti kulena, kobasice, švargle...

U pravu je čovek 100%.Jedne godine mi se pokvario kulen u katama, evo i sada me srce boli kada samo pomislim na taj nemio događaj.Jbg čekaš godinu dana, spremiš i uradiš da bude kako treba i na kraju crevce da te za.ebe.Neka hvala.Možda kolageno crevo nije dobro, nije domaćinski ali je dobra alternativa.

U pravu je čovek 100%.Jedne godine mi se pokvario kulen u katama, evo i sada me srce boli kada samo pomislim na taj nemio događaj.Jbg čekaš godinu dana, spremiš i uradiš da bude kako treba i na kraju crevce da te za.ebe.Neka hvala.Možda kolageno crevo nije dobro, nije domaćinski ali je dobra alternativa.
Pretpostavljamda ta kalogena creva propustaju dim??

Što se tiče kolagenih creva, iz prve ruke vam mogu reći da su sigurno daleko bolja opcija od bilo kakvih prirodnih.
Dugo godina radim neku mašineriju za firmu koja pravi kolagena creva, i ta tehnologija je zaista daleko superiornija od bilo kakve prirodne opcije.
Polazni materijal je goveđe potkožno tkivo, sastav je potpuno prirodan, a postupak je patentiran i svetski zaštićen..

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka

Gospodo draga kulin je jedan i jedinstven i zna se kako se pravi i u čega se puni a sve ostalo su kopije !!! da se ne razumijemo krivo sve ovo unazad spominjano može biti odlično i fantastičnog okusa ali nikad nećete dobiti potpuno isti okus kao kad se puni u katu ,čak kad isto meso stavite u katu i gužnjak neće biti isti rezultat a da ne spominjem ostala crijeva.
g Matiću čisto sumljam (kako bi babe rekle )da se kulin pokvario od crijeva.

Ja sam i ove godine (a i ranije) punio i u prirodna svinjska (debela creva) i kolagena a kod kolege u goveđa priridna i nema tu šta da se pokvari, pre će kolageno da rikne nego prirodno a što se tiče mirisa creva pa mora da se dodatno operu (prodavačica naglasi u alimenti) i u siće i crni luk da odstoji i nema problema.Ako ima malo negde više one masnoće na njima to se skine.

Komšija jedan deo kulena puni u svinjska creva za kobasice,tj. nabavi creva od krmača fi-40.
Taj prvi stigne,taman za setvu kuruza.

Ponavljam, slažem se da to može biti odlično jedino ja to ne bi zvao kulinom sve ostalo ok

Naravno, nema tu dileme, trudio sam se da kulen dovedem do savršenstva i punim u prirodna creva ali jednostavno ne umem na taj način i onda sam batalio da ne silim bez potrebe.

Nazad
Vrh