Recepti kulena, kobasice, švargle...

Cvarke radim na sledeci nacin,slanina se isece po duzini 1 cm sirine duzina nije bitna ide i po 50 cm,na raniju od 100 lit sipam 15 lit vode i dobro lozim,2 sata se ne mesaju,sa vremena na vreme samo podignes mesaljom od dna.Posle krece mesanje i umerena vatra,da vri po celoj raniji ravnomerno,pojavljuje se pena,kada pena nestane onda jos 15 min na laganoj vatri ,mast se cedi kroz kesu od padobranskog platna a cvarci se vracaju u raniju,vatra je na minimumu,kada se ocedi sva mast ,cvarci se prze jos 5-10 min dok se ne postigne zeljena boja,onda se vade u kesu i cede prakljacama na sto je stavljen papir na koga se izrucuju cvarci,razredjuju se i sole po ukusu

Послато са SM-A325F помоћу Тапатока

Ove sam gledao jedne godine na sajmu,deluju ozbiljno.Cene su bile jake.
Imaju od malih do profi.U svakom slučaju mnogo ozbiljnije od ovih standardnih u prodavnicama bele teh.
Kad im vidim ovaj sajt da za sve mora da se salje upit,gadi mi se. Ne znam sta je tesko kad se vec ima sajt da sve napisu.
Pre neki dan trazim onu deklu za kombajn i u udjem na Mercedes Srbija i nema nigde br telefona,nego im saljes upit. Poludeo svet totalno

Ako u masti ostane voda, to jest ako mast nije dovoljno "uvrila" ima mnogo vode u njoj .Takva mast se teže čuva .Zato se mast vaditi kada prestane da peni .
Mislim da voda mnogo brze ispari nego sto cvarci pocnu da pustaju mast. Pa i u isecenoj masnoci ima vode pa ispari narocito kod onih koji krupnije seku cvarke 5cmx5cm pa i krupnije. Ono sto je naveo clan vasovac je potpuno drugacija tehnologija topljenja. Tu se cvarci prakticno prvo skuvaju u tih 15l vode.

Cvarke radim na sledeci nacin,slanina se isece po duzini 1 cm sirine duzina nije bitna ide i po 50 cm,na raniju od 100 lit sipam 15 lit vode i dobro lozim,2 sata se ne mesaju,sa vremena na vreme samo podignes mesaljom od dna.Posle krece mesanje i umerena vatra,da vri po celoj raniji ravnomerno,pojavljuje se pena,kada pena nestane onda jos 15 min na laganoj vatri ,mast se cedi kroz kesu od padobranskog platna a cvarci se vracaju u raniju,vatra je na minimumu,kada se ocedi sva mast ,cvarci se prze jos 5-10 min dok se ne postigne zeljena boja,onda se vade u kesu i cede prakljacama na sto je stavljen papir na koga se izrucuju cvarci,razredjuju se i sole po ukusu

Dali je to recept za duvan čvarke?

Kakvi su to cvarci od pola metra

Mislim da voda mnogo brze ispari nego sto cvarci pocnu da pustaju mast. Pa i u isecenoj masnoci ima vode pa ispari narocito kod onih koji krupnije seku cvarke 5cmx5cm pa i krupnije. Ono sto je naveo clan vasovac je potpuno drugacija tehnologija topljenja. Tu se cvarci prakticno prvo skuvaju u tih 15l vode.
Na vodu iz masnoće sam mislio, ne onu što dodaje pre topljenja .

Kakvi su to cvarci od pola metra
Evo ovakvi ispadnu bas dzinovski IMG]//uploads.tapatalk-cdn.com/20211204/921dad5eef59071f05793a940ac597cf.jpg[/IMG]

deb39223f36814c763ab54c9fa6a4b07.jpg

Nazad
Vrh