dragan.kovacev
Član
Ide ovo na trakice pa u tanjiracu.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ovo su i moje mere sto se tice ova dva zacina, ne volim ni jednog da prednjaci u ukusu.Smanji beli luk na 0,3%
Sa 0,8% podriguješ ko slon.
I ubaci bibera 0,3%
Sa ljutom paprikom nikad ne znas gde si jer varira od godine do godine i tu ni jedan proizvodjac ne moze da ti garantuje konstantnost ljutine. Mislim da je so uvek iste slanoce tako da sa njom ne treba ekpermentisati. Varijacije na temu dolaze u obzir ko stavlja kim ili muskatni orascic, rum, belo vino pa i beli luk.Ja nikada ne merim začine niti količinu "mase", uvek po proceni i ukusu....
Nikada, po mom višedecenijskom iskustvu, ni jedne godine, ne bude ljuta paprika, isto ljuta, niti so, slana, koliko god to zvučalo banalno i smešno, i koliko se god trudio da "ujednačim" kvalitet i dobavljača začina, odnosno da se držim provjerenih i potvrđenih po kvalitetu....
Po par puta prevrćem masu, da se sve sjedini, i probam, pa tako pravim....
Umorim s i oznojim pošteno, ali nikada ne prepuštam drugome da meša, niti dodaje začine....
Uvek uzmem jednog pomoćnika, njegovo je samo da sluša komande i postupa po njima....
Dodaj ovo, dodaj još malko onog, itd....
Sačekam, probam, treba ili ne treba više ničega i to je to....
Punjenje u creva može i drugi da obavi....