Recepti kulena, kobasice, švargle...

Odg: Recepti kulena,kobasice,čvargle.......

Uf vidim ovde ima polemike svinje vs goveda. Ko je probao pravu goveđu pršutu nije se skoro nikada razočarao u istu. :ppozdrav:

Jesu li barem OVCE nase? :haha: :haha:
Mislim da to ne moramo uvoziti?! :zli:

Kobaja
Na 10kg.mase
200gr.soli(tuzlanska)
80gr.slatke paprike
100gr.ljute paprike (s' venca,predhodno potopljena u vrućoj vodi i samlevena na sitnu rešetku)
30gr.bibera
30gr.belog luka
1 jelovna kašika šećera
a2ykqq.jpg

nmjl7m.jpg

Ja sam imao malu debatu sa caletom,on krvavice puni u prirodna a kulenice u vestacka... ::lose:: ::lose::
Pobedile su "godine iskustva" tako da i dalje krvavicu jedem iz prirodnog,a kulenicu iz plastike. :udri:
A sto se tice klanja volica i telica tu nema frke,lepo papir i napisete po selu-kvartu da cete tog i tog dana prodavati sveze junece meso(jeftinije nego u mesnici) i da vidite kupaca,prodate koliko hocete i kad ostane taman za vas kazete nema vise rasprodalo se. :ppozdrav:

Ovakve 2 ture je student namontirao pa se tek onda presvukao i otisao da zalozi vatricu. :D
25sc4ea.jpg

Kulenje smanjeno jer je ove godine ostalo nismo ni pojeli,a sunka pojacana.
28i4tvn.jpg

Kobasice svake godine isto,ove godine nije bilo mene pa nisu oljutili,ali su zato doobro osolili...
2i8uqnr.jpg

Kad nezna neko sta je dobro jede samo ono sto valja.

Ne bih nikog da vređam. Razni krajevi kao i načini ishrane i pripreme hrane. Malo mi je čudno jesti krv i svinjske kože :sta:. Al bih u svakom slučaju mogao probati nisam toliko gadljiv. Kod mene se krv, koža kao i iznutrica baca. U iznutrcu ne računam srce, jetru, pluća i bubrege mada i to ne cenim mnogo.

:ppozdrav:

meeker je napisao(la):
Ne bih nikog da vređam. Razni krajevi kao i načini ishrane i pripreme hrane. Malo mi je čudno jesti krv i svinjske kože :sta:. Al bih u svakom slučaju mogao probati nisam toliko gadljiv. Kod mene se krv, koža kao i iznutrica baca. U iznutrcu ne računam srce, jetru, pluća i bubrege mada i to ne cenim mnogo.

U pravu si, kod nas neki trose i krv, onako ispeku sa seckanim lukom, (uzasno masno i nezdravo), sve zajedno... Kozurice toliko voli da nemam meru i posle mi stane stomak :udri: a sto se tice iznutrica sve se to ili skuva pa prave hurke, ili se isece i posle kuva paprikas ( moze i kiseli kupus, pasulj, sa krompirom ...) Kozurica mora biti przena butanom inace surene ni ja ne volim ...

Verovatno klasičnom metodom,suši ceo but.Pod onim pojačana šunka ja mislim na to da su i plećke ostale za sušenje jer nisu samlevene u kulen. :cao:

@Cika Jova kao sto Matic rece,klasicno.
6 nedelja stoje u salammuri onda vise dan-dva na suvo da se ocedi i onda ide na dimljenje,vise ih ne presujemo jer smo videli da nema vajde sunka k'o sunka samo je ima manje. :D Jedno "ali" koje koristimo jeste da ostavljamo kozuricu i slaninu na butinama-sunkama jer tako sacuvaju onu socnost sunke koju mi volimo vise nego da je suva kao barut.

Plecke "ponistavamo" i ne susimo,a sune koje "ponistimo" ostavimo oko kosti mesa tako da ima jedno 2-4kg mesa njih isto usolimo ali stoje nesto malo pa onda idu u zamrzivac i njih pecemo ovako redovno za rucak,mislim da ove godine idu sve u salamuru,do sad su ih ovako sirove stavljali u zamrzivac ali je meni najlepsa u salamuri pa ispecena sa krompiricima. :cool:

Sto se tice krvavice...jeste vi nekad jeli vojnicki pasulj ?? :haha: :haha:
Post je spojen: [time]1292414026[/time]

E da smo tako jeli u menzi, propala bi drzava zbog studenata.

Nego ima li ko iskustva sa dodatkom sojinih ljuspica u kobasice, kulenove...

Kakva je tu procedura, posto one navuu i malo vise vode nego sto treba

Nazad
Vrh