Recepti kulena, kobasice, švargle...

Odg: Recepti kulena,kobasice,čvargle.......

Ja sam to lično radio al za sebe i kvalitetno žensko june mi je bacalo i 58% mesa a muški idu preko 60%. Za cenu rada ne znam, raspitaj se kod još nekog. Nekad sam za teleću kožu uzimao 50-70dm

i ja mislim da je to preskupo. licno kod mene kada majstor kolje june radi samo za kozu

Preskupo..Kod nas , uslužno klanje u klanici ide ovako... Koža, plus peti cerek ( Iznutrice i glava)
:ppozdrav:

Danas smo zaklali tele. Radio mi drugar bez nadoknade. Ima li recepata za neko fino jelo od teletine? Kuvala žena čorbu, savršena je (mislim čorba).

Zoran Kostović je napisao(la):
Danas smo zaklali tele. Radio mi drugar bez nadoknade. Ima li recepata za neko fino jelo od teletine? Kuvala žena čorbu, savršena je (mislim čorba).
iseces tanko snicle, izlupas, uvaljas u jaje(posoljeno i umuceno) pa u prezlu, pa u vrelu mast........pa Jelen ako nema Lav i tako... :cao:

jedna indy je napisao(la):
Obzirom da sam nova ovde,nadam se da se nećete ljutiti ako sam na pogrešnom mestu,a mislim da nisam jer sam sve str pročitala. Zanima me po kojoj ceni mesari rade june. Meni je jedan čovek tražio 4000 i njemu koža. Mada, i da mi nije rekao to za kožu-šta ce mi? :D E sad ne znam da li u tu cenu spada i tranžiranje...
Mene konkretno zanima ako je june od npr 350kg,koliko otpadne? Ili u procentima ako vam je lakše. I neke ideje za juneće meso sušeno. Šta bi mogli da pravimo sve.
Hvala najlepše ! :)

Mismo skoro (pre tri nedelje) klali bika oko 550 kg , za nas i nesto za prodaju. Ova cena od 4000 + koza, je stvarno prevelika. U mom kraju majstor mesar kolje june za vrednost koze. To je u ovom mom slucaju bilo 3000 din. Kozu sam prodao u Muzlji, u Unionimpex-u za 3400 din (36 kg x 90 din).

E pa drugari,onda pomozite. Treba mi neko ko ce sve to da odradi a i da osusi meso jer mi nemamo gde.Zivimo u stanu.I bas vam zavidimo na prelepim preradjevinama!
Hvala najlepse :)

i kod nas je 10 din/kg i sve isece na snicle, a koza kad se proda skoro zalegne koliko majstor naplati

zorane pa supa od kostiju, corba, pa pohovane snicle, pa gulas sa makaronama, mogu i snicle u lovackom sosu, u sosu od pecuraka samo udri :bravo:

jedna indy je napisao(la):
Obzirom da sam nova ovde, nadam se da se nećete ljutiti ako sam na pogrešnom mestu, a mislim da nisam, jer sam sve str pročitala.
Zanima me po kojoj ceni mesari rade june. Meni je jedan čovek tražio 4000 i njemu koža. Mada, i da mi nije rekao to za kožu-šta ce mi? :D E sad ne znam da li u tu cenu spada i tranžiranje...
Mene konkretno zanima ako je june od npr 350kg,koliko otpadne? Ili u procentima ako vam je lakše. I neke ideje za juneće meso sušeno. Šta bi mogli da pravimo sve.
Hvala najlepše ! :)

Indijci nikako jedu govedinu, stoga, časna jedna indy, promašila si web sajt za dobijanje odgovora.
Međutim, ukoliko si muslimanka iz Pakistana, ondak mogu reći da je za tebe tranžiranje besplatno ako mi daš kožu juneta badava.

Smatram da bi tebi dobro došla pesma gospodina DJ Krmka:

DJ Krmak - Cijelo selo šmrče bijelo
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=yn2RXE6DpYM[/youtube]

Jel ovo znači da treba da izbrišem nalog? Neko mi reče da sam na pravom mestu i da ću sve odg dobiti....

ma ne, indy opusteno, ovde ima i clanova koji vole da se sale, ne pridaj tome vaznosti.inace nekada sam se bavio tim zanatom (mesarskim) i radman kod goveda ti je u proseku 56-58 %.a za junetinu mozes samo da susis i da je zaledis inace se ona kod nas u srbiji osim dela sandzaka i novog pazara ne preradjuje u kobaje.kod nas ti je od svih vocki najsladja gica prasica.ne znam koliko je to june i kolika ti je potrosnja ali po meni je to malo neekonomicno ,,klati vola za kilo mesa,, jer sam vremenom izbacio iz upotrebe to megalomansko klanje jer posle nekog vremena se to ne pojede a kad dugo stoji u zamrzivacu onda nije za upotrebu , pa bacis i tako ja razmisljam e sada ti najbolje znas sta ti treba i koliko pa sama odluci.pozzzzz

Provac,ma trebali smo da uzmemo kum i mi zajedno ,medjutim on se predomislio. Tako da ću pola prodati a pola ostaviti. Ne pada mi na pamet da stavim 200kg junetine u zamrzivač. Sem toga i nemam toliki zamrzivač :D Ma juneća pečenica mi je sasvim ok . Nisam od gadljivih :) hehehehe

Okrim druže,čekam podatke ! :)

Randman je procenat cistog mesa og zive vage ili ?

provac je napisao(la):
kod nas u srbiji osim dela sandzaka i novog pazara ne preradjuje u kobaje.

Provac, moram da te demantujem, jer moze biti da nisi dovoljno informisan, ali kao neko ko je radio kao mesar, morao bi da zna sledece...

Elem, prerada goveđeg mesa je zastupljenija na Zlatiboru , nego u Sanđžaku .. Iz prostog razloga jer se lakše dolazi do govedine nego do svinjetine (Argentina..) a i kupci su postali zahtevniji u odnosu na prošli period.. Retko koji restoran više drži svinjsku pršutu, mahom imaju goveđu pršutu.

Na kraju , Zlatiborska goveđa kobasica je nenadmašna za sada...

jos neki dan i ima da pogine june sa sve veprom, da demantujemo kolegu provca i do 1.3 nece da od njih ostane ni uspomena u obliku koske :ppozdrav:

Karalic je napisao(la):
Provac, moram da te demantujem, jer moze biti da nisi dovoljno informisan, ali kao neko ko je radio kao mesar, morao bi da zna sledece...

Elem, prerada goveđeg mesa je zastupljenija na Zlatiboru , nego u Sanđžaku .. Iz prostog razloga jer se lakše dolazi do govedine nego do svinjetine (Argentina..) a i kupci su postali zahtevniji u odnosu na prošli period.. Retko koji restoran više drži svinjsku pršutu, mahom imaju goveđu pršutu.

ta idi sto je to original zlatiborsko...sad su vam pohvatali te vase koje kakve "mesare",sto su obradjivali "original zlatiborsko" june koje je paslo u dolini amazona...

KishRobert je napisao(la):
Karalic je napisao(la):

ta idi sto je to original zlatiborsko...sad su vam pohvatali te vase koje kakve "mesare",sto su obradjivali "original zlatiborsko" june koje je paslo u dolini amazona...

@KR., vraticu te u prvi razred, sedi dole, jedan. :haha: :ppozdrav:
Pa gde ja to napisa da je ORIGINAL Zlatiborsko? :nono:
I nema kod mene Vaši i naši... Sve je to isto...Bagra je svuda ista.
:ppozdrav: :ppozdrav: :ppozdrav:
:cao: :cao: :cao:

Nazad
Vrh