Recepti kulena, kobasice, švargle...

Неће она зелена говнара да упљује у Новембру нема са чим...али Крајем Марта чим отопли ето је како уби ме не знам,заштитио сам људски и не вреди.Лично волим онај укус плећке са Сланином из (качаре) то је посебан шмек Сремци знају о чему диваним, људи моји шта се за тим попије уффф

Шунку од мува може да сачува само Ђед Мароз ил замрзивач,прошле год сам бацио две плећке биле у подруму са све ушивеном завесом која није била приљубњена уз плећку,како упљује не знам:sta:
Ne moras bacati samo obrezi gde je crv proso ostalo je jestivo. U francuskoj tako jedu sireve

Kako zastititi sunku od muva, i da li muva prouzrokuje pojavu crva?

Da kad muva upljuje dobiješ crve... muva neće da upljuje na ravno nego negde gde se makar malo može zavući oko kosti ili gore n rupu gde kačiš kuku. Izmešam bibera i ljute paprike i četkicom popunim sve "rupe" i "rupice" na šuNJki... za sada tako uspem da sačuvam, tek posle 15tak meseci šunku načinjem a one što preteknu tek u aprilu ( oko 17 meseci stare) sečem, vakumiram i u zamrzivač.

Ja imam jednu sad joj je pocela 4ta godina slikacu je. Tu negde u maju je umotam u papir i sttec foliju pa u zamrzivac i izvadim je iz zamrzivaca i folije negde u nobembru i tako sad joj je 4ta godina. Nacecu je uskoro nema vise sta da ceka.

Ja sam stavio sunku u podrum u komarnik. U novembru sam načeo ćoše i nije mi bila ukusna. Prebacio sam je u pusnicu, stoji tamo. Skorije probam parče i odlična je...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ne znam tačno jer mi je ovo prvi put da punim u 75.Imam još dve fele fi 60 i 65 i trenutno je 60 najsuvlji ali još mek u sredini pa mora stajati na promaji najmanje još mesec dana.

Maticu koja kombinacija sajbni je isla za kulen i koliko masnoce? Lepo izgleda cisto meso reko bih, a masnice skoro i da nema

Pola smese na 8, pola na 10 mm i onda mešanje.Masnoću ne ubacujem, šta se provuče, prošlo je.Meso isključivo od plećke i buta, prečišćeno od žilica i opet svakog vida masnoće jer ne volim kada je kulen šaren.Lepše izgleda uživo nego na slikama i dosta sam zadovoljan kako je ispao.Treba još da zre kako bi dobio svoj šmek i znojio se prilikom sečenja.

Ja spadam u one srećnije koji imaju prilike da probaju matićeve svinjarije, i da, uživo je to par ekselans... 👍
Kulen uvek bude top..

Nazad
Vrh