Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Odlican 5.....
Napravljeno je 100 kg pa je preostaloA pa kako si mogao toliko da izdržiš da ga ne diraš ili si zaboravio da imaš kulen u frizu
Nisam sve isčitao od početka,ko ti je radio karbinje?Meni se čini da je to klano kod nekog ;majstora; sa nedovoljno čistom klanicom pa si dobio neke bakterije ili štogod tako nešto!
Izvakumiraj i nemoj u zamrzivač nego u neku hladniju i tamniju prostoriju .moj je sa sušenja u podrum i do sad je bioi tamoi.
Koliko su bile stare svinj od kojih si pravio kulinove seke i da li su punjene isti dan kad je zaklano?
Mesar je dobar, zadnje tri godine sam radio kod njega. Sve je cisto uredno. Pere sve posle svake musterije. Samo pri dnu je supalj ka gore nema rupa sto je cudno.Nisam sve isčitao od početka,ko ti je radio karbinje?Meni se čini da je to klano kod nekog ;majstora; sa nedovoljno čistom klanicom pa si dobio neke bakterije ili štogod tako nešto!
ovde je isla 8mm i dosta se kilavi sa susenjem,paprika 150gr na 10 kg maseKoja sajbna je ovde isla i koliko % paprike?
Kada puniš kulen,i kad je napunjen,jednom rukom ga sklanjaš od šprica i ne puštaš ga,a drugom rukom ga vezuješ kanapom.Za ovo treba malo prakse,a ako ti je lakše,neka neko drugi veže.
Hoće da se desi da povuče vazduh kada ga pustiš da bi uzeo kanap.
Ovo je jedan od razloga zašto hoće da bude šupalj.
Znači pogodio sam na osnovu slike kulena da si radio kod nekog odličnog mesara koji stolove pere sa mlakom vodom bez dodatne hemije?Odličan majstor pohvali ga još koji put ali šupljine su od prljavstine alata i stola! Dogodine ponesi asepsol i pofajtaj po alatu i astaluMesar je dobar, zadnje tri godine sam radio kod njega. Sve je cisto uredno. Pere sve posle svake musterije. Samo pri dnu je supalj ka gore nema rupa sto je cudno.