Recepti kulena, kobasice, švargle...

Ostaviti je da prenoci, jutro je pametnije od noci.
Inace slanina vidi se, ono sa strane je pecenica a budjole jos nisu gotove, njih jedva cekam onako iz creva kad budu.

06fc73b73f744b25209d01adb9fd310b.jpg

Sad skinuto...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Danas sam morao da prekomandujem kulen u crevu fi 60 i 65.Odradio je svoje što se tiče sušenja i fermentacije, spakovan u vakum kese i sada ga čeka seckanje.Onaj u crevu fi 75 neće još u prekomandu ali nije ni mnogo daleko od toga.Mislim da ću ubuduće ići sve u fi 75 pa i deblje.

Zmajurino, one kobaje desno gore mi imaju neku bledu čudnu boju?

To je čajna pakovana u fi32...

Isti recept kao za sremsku samo sto umesto mlevene paprike ide belog vina u istom odnosu kao paprike....

Deca se razvaljuju sa cajnom, ja u sremsku stavim 0,5% ljute a ostalo slatke, Al posto imam dobru ljutu onda retko ko hoće da jede.... stariji sin pomalo, starija cerka isto, Mladja ni da okusi a najmanji klinac je još mali da mu dam da proba Al čim napuni 3 godine i njemu ide na probu.... :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Imam pitanje oko mesoreznice-salamoreznice imamo jedno 5 godina Gorenje metalna, noz je po obodnu nareckan i primetio sam da losije sece kad je pred kraj kolut kulena,kobasice...znaci udje i sece precnik 5cm i zadnjih par mm ostane onako otkinuto.
Noz ne nareckan sad da li treba ravan da kupim ili ovaj da odnesem na ostrenje ili nov nazubljeni da kupim ?

Vakumiro kulen kobasice od 10ak dana umoto u pak papir pa u fizider da se jos malo prosuse. Valjda se nece pokvariti....
Kulen u vestackim slepim crevima pokvaren u crevima fi 60 odlican.

Nazad
Vrh