Recepti kulena, kobasice, švargle...

Aaa ti to praviš kvalitet,da počastiš ministra.😂
Komša mi kaže da je ispanglov'o glave i ubacio srca,jezike i ficli.Gotov začin,2-3 dima i u zamrzivač.

Sta raditi sa sunkom? Uvukao se mis u sud gde stoji u suvoj salamuri. Toplo vreme. Ima gde sam je malo bocnuo da bolje udje so i sad tu sukrvica se pojavila i onako sivkasta masa. Do sada nije bila. Kao da je natrula krv. Bojim se sad bas sta cu sa njom. Sesta nedelja. Mis trckarao po njoj. Na par mesta se i posrao. Jes ona prekrivena solju al opet strah me je. Sta ciniti? Jel to bezbedno za dalje dimljenje i dozrevanje? Mis je istrebljen

Sta raditi sa sunkom? Uvukao se mis u sud gde stoji u suvoj salamuri. Toplo vreme. Ima gde sam je malo bocnuo da bolje udje so i sad tu sukrvica se pojavila i onako sivkasta masa. Do sada nije bila. Kao da je natrula krv. Bojim se sad bas sta cu sa njom. Sesta nedelja. Mis trckarao po njoj. Na par mesta se i posrao. Jes ona prekrivena solju al opet strah me je. Sta ciniti? Jel to bezbedno za dalje dimljenje i dozrevanje? Mis je istrebljen
Ja bi je iseko odvojio od kostiju. Opro dosolio. Onda odsolio i stavio na dimljenje. 5 dimova.

Jeste to velika steta,ali ja bih je bacio. Bolje zrtvovati sunku jedne godine nego sebe i druge celog zivota.
To su ozbiljne stvari i nisu za zajebanciju

Jedino ako pojedeš miša možeš strahovati od trihinoze. Malo obreži je di sumnjaš da je mogo dirati i na dimljenje

Odreži komade sumnjivog mirisa, operi dobri pod mlazom vode, i u pušnicu...Svakako ako posle sušenja pokaže da ne valja, uvek možeš iseckati, pa na'raniti kerove....
Nemoj baciti, jbg-a ti....

Da li moze meso da se pokvari ako nije isuseno dovoljno ako se bude skladistilo u frizideru? Razmisljao sam da drzim u podrumu ali i u njemu zna da bude toplo leti.

Nazad
Vrh