Sudarski Bojan
Član
Rabadzija slazem se da je stvar ukusa,da se razumemo nismo mi bacili te kobasice ali nam vise prija sa domacim
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
0.5% slatke paprike,0.25% ljute paprike.Koristim samo papriku od Kiša iz Bezdana.kolko paprike turis?danas sam vec ispitivao matica sad jos da od tebe cujem pa sutra turam slike
Reci cu ti moje misljenje i iskustvo po tom pitanju.Znači za svaki dan u godini po jedna osim posnih dana...pametno.
dolazi danak toplih dana kod komšije pale šunke za sobodu pune crva
Reci cu ti moje misljenje i iskustvo po tom pitanju.
Muva ide na smrad truljenja, a to je direktna posledica slabe usoljenosti sunke. Slabo soljenje i odmah pored kosti se usmrdi i onda se nemozes odbraniti od muva...kroz zid prolaze.
Ja moje drzim i leti u pusnici,sunce pichi direktno ima 50 stepeni i nista joj ne fali......samo ako je dovoljno osoljena !!!
Pa pokazao si je svima na 165. strani.Ljušo kada si ti video moju kobasicu kada znaš da je crna?
Samo je pitanje koliko je stetno jesti tako slano (da nekazem preslano)[/QUOTE
Zato sluzi odsoljavanje,visak soli izadje najvise sa spoljne strane,jel je tamo i najslanije, a unuta ostaje kako treba. Ja drzim u hladnoj vodi jednu noc, ili vise, zavisi od velicine sunke. Posle par dana,kada se dobro ocedi na promaji ide na hladan dim.Na ovaj nacin je jestivo zbog soli, a ne kvari se unutra oko kosti, i zato nema ni crvi
Svaka ti ka u Njegosa.....Zato sluzi odsoljavanje,visak soli izadje najvise sa spoljne strane,jel je tamo i najslanije, a unuta ostaje kako treba. Ja drzim u hladnoj vodi jednu noc, ili vise, zavisi od velicine sunke. Posle par dana,kada se dobro ocedi na promaji ide na hladan dim.Na ovaj nacin je jestivo zbog soli, a ne kvari se unutra oko kosti, i zato nema ni crvi
Kod mene sunka ide sa sve papkom...