Recepti kulena, kobasice, švargle...

I ja sam cuo za Kisa svasta, ali sve je rekla kazala dok zvanicno ne bude poznato.

Juče na pijaci tražio da kupim mlevenu papriku i to Kišovu iz Bezdana, kad me iznenadi informacija da nema paprike ove godine !!!
Navodno ga zatvorila inspekcija, jer su našli neke kristale.........
Znači, ne proverena informacija sa pijace......:sta:
Bilo u novinama cini mi se ili sam negde na fb procitao da su ga zatvorili zato sto su nasli mlevenog crepa-cigle u paprici

Zatvoren je upravo zbog dodavanja "aditiva" u papriku. Bilo je u novinama, a kako je to blizu sve i culo se odmah u carsiji.

Meni treba ovih dana da stigne kisačka. Prošle godine je bila odlična al je ljuta malko bila slabije vatre. Nadam se da će i ove godine biti dobra.

Ja sam prosle godine uzimao od njega, i ove cu opet poruciti! Dosao sam preko foruma Vukovi sa Dunava do njega, i tamo ga svi hvale! Prosle godine je bila odlicna, s tim sto ljuta nije bila jako ljuta, trebalo je da se pojaca malo....

Godinama uzimam od jednog coveka tu iz okoline i uvek je bila dobra paprika tako da ne menjam dobavljaca dok god bude radio papriku,covek radi manju kolicinu samo za one sto dodju kuci da kupe pa mozda zato moze da mu bude lakse iskontrolisati kvalitet

Danas smo obavili svinjokolju.
Slanina je odlicna,bravci su bili oko 150kg,a hranjeni kukuruzom i jecmom.
rw7yc3.jpg

Nisu jeli soje jer nismo imali nase,a ne kupujemo je.
Za sl.godinu je planirana ZP-ova da se poseje koja moze da se daje bez prerade svinjama.
33fgt50.jpg

Nisu jeli soje jer nismo imali nase,a ne kupujemo je.
Za sl.godinu je planirana ZP-ova da se poseje koja moze da se daje bez prerade svinjama.
33fgt50.jpg
Zp Lana i Laura novija sorta. Sa Lanom je problem sto kasno dodje za vrsidbu. I jedna i druga bez termicke obrade nisu za svinje do 50....60 kila. Kasnije moze, mada sam ja pre za sacmu al pravu.

Nije to isplativo.
Ta soja rodi manje.
Mnogo bolje da sam prokuvaš soju i melješ.

Odoslané z 5022D pomocou Tapatalku

Nazad
Vrh