Recepti kulena, kobasice, švargle...

Kakve imaju metode odležavanja kulena pošto ne bih da ga ubacujem u zamrzivač jer mislim da gubi dosta na aromi?

Kakve imaju metode odležavanja kulena pošto ne bih da ga ubacujem u zamrzivač jer mislim da gubi dosta na aromi?
ja sam jedne godine probao u svinjsku mast pa u dolnju ladu u frizider, dobro je samo je zajebancija posle skidati mast sa kobasice
a prosle godine je moj ujak ostavljao u zamrzivac ali prvo upakuje u novine/papir, ali najbitnije da kad odmrzavas da je prebacis u obican friz da se polako odmrzava,onda se ni crevo ne odvoji
sa sto se tice arome, mislim da je bitno da je zapakujes kako ne bi povukla mirise iz zamrzivaca, a paprika ako ti je original (nije mesana sa brasnom) onda nemas brige da ce izgubiti boju

Negde sam čuo za metod da se suši na promaji do maja meseca a da se zatim uvalja u pepeo od drveta i da se okači u podrum.
Da li bi mogao tako nešto da izvedem jer se nešto mislim kako mogu šunke da se čuvaju dugo van zamrzivača?

Bački doručak obočan, običan ima red svoj logičan:ppozdrav:
71041t.jpg

Ove godine slabo pokazivanja domaćih proizvoda jel to zbog obijača pušnica ili se manje pravilo?

U maju stavljeno u zamrzivac svaka umotana u papir, i sad sam tek primetio da se sva uplesnavila.......neznam dal ce mi ker nastradati ako mu dam zao mi da bacim......:bravo: :ppozdrav:
Inace pravljene oko 10. decembra, konzistencija dobra, crevo se cisto odvaja od kulena, rezati moze na tanko....ja zadovoljan kako je uspelo ove godine......al na kraju me s.ebe plesan......uh,uh,...jojjjj

8ze5ht.jpg

Nazad
Vrh