Recepti kulena, kobasice, švargle...

Zna da bude od previse suvog mesa a i do susenja.Dugo na promaji.

Sent from my ST18i using Tapatalk 2

Bela budj se pojavila na kobasicama i na polovini od prasca sto smo susili. Od prevelike vlage u toku zime. Sutra se pakuju u zamrzivac. Ovi ostali proizvodi jos uvek odolevaju ovom losem vremenu al ne odolevaju ostrom nozu....

Malo da popunimo zalihe ,danasnji posao
2644dfa604d1af70f78aaac6209af2c4.jpg

Poslano sa mog GSmart Roma R2 koristeći Tapatalk

Malo da popunimo zalihe ,danasnji posao

Poslano sa mog GSmart Roma R2 koristeći Tapatalk

...na koju velicinu rupe si mleo meso za kulen?

- - - - - - - - - -

Bela budj se pojavila na kobasicama i na polovini od prasca sto smo susili. Od prevelike vlage u toku zime. Sutra se pakuju u zamrzivac. Ovi ostali proizvodi jos uvek odolevaju ovom losem vremenu al ne odolevaju ostrom nozu....
ja drzim namerno proslogodisnju sunku pored novih kobasica kako bi mi se povrsina inficirala belom plesni(zelena ne valja!!!!)
Pa Segedinska PICK zimska salama se inficira/premazuje plesnima kako bi u toku sazrevanja dobila poseban smek

Rabadžija za kulin meljem na 10 mm,a ovo na slici su čajna i srijemska klao sam june a kolega bravca pa iskombinovali a ostalo mi začina od zimus

Isao malopre da skinem sa tavana proslogodisnju slaninu ( okacena na tavan proslog marta),i na par komada ima zelene plesni.Jel da bacim to ili moze da se ocisti? Ostalo nema uopste plesni ili ima belu presvlaku .

Da li je sad i suvise toplo da stavim meso u salamuru i posle na dva tri dima pa u zamrzivac ? Sutra koljem , a nisam siguran da ne zeznem nesto? Kad spremam za susenje, onda to radim u jesen/zimu..

Drugari, kako najbolje skinuti "buđ" sa šunki? Da li postoji neki sistem pranja jer mislim da dosta bacam kad ovako sečem buđ sa šunke?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Nazad
Vrh