Recepti kulena, kobasice, švargle...

Nešto mi je kulen bezukusan. Prošle godine sa istom recepturom bio dobar a ove godine nit smrdi nit miriši.

Jel moguće da još nema novi proizvoda
2qcqrtl.jpg
ajd da pokrenemo lavinu.

Kolega bilo je toplo pa iz straha da se ne bi pokvarili verovatno je vecina ljudi to pojela u zdravlju i u veselju .... Ha ha ha ha. Ostalo samo ono u komadima,to jos visi , te je teze kvarljiva roba ....

Prezime nema problema.Šta voliješ kulen zmiju ili kobaju? :osmeh:
Jeste bilo zorta kada je nakon hladnog vremena i mraza naglo otoplilo na 12+ stepeni.Srećom na tavanu je lepa promaja i dimljeno malo duže inače bi bilo svašta.Cele godine hraniš mučenike za svinjokolj i da sve na kraju propadne nije ni malo prijatna situacija.

Ljudi,treba mi savet,kobasice mi stoje na tavanu,napola su suve,i sad gledam da se pocela pojavljivati budj sa spoljne strane,kobasice imaju dobru promaju,ali misluim da su problem jace temperature koje su bile prethodnih dana,ima li neko savet,sta da radim,ne bi ako je moguce da ih stavljam u frizider.hvala unapred.
rastopi so sa malo vode,potopi krpu u to i briši ih lagano :ppozdrav:

Meni treba savet posto mi kobasica stalno beli,kao budj,stalno je brisem,verovatno je to od onih silnih magli u decembru.Sada kad je probam osecam miris plesni.Kada je ogulim sve je ok,nema nista na mesu ali ima miris na budj.Da li da je negde odnsesem na analizu i gde?Svinje su bile moje,na kulenu i ostalim proizvodima nema nista od te bele plesni.Ima li neko slicno iskustvo i sta raditi?Kolicina nije mala(oko 40 kg) ali ne bih se zezao sa zdravljem...

Isao sam onaj standard,nesto malo preko 2%...tuzlanska so,paprika domaca od proverenog prozivodjaca iz Kisaca..

Hvala druze. Kod mene u kraju,obicno se dimi na bukvi,na sljivi je vec egzotika :osmeh: (jbga naucio narod od svojih starih i niko nista ne menja), hteo bih da probam nesto novo pa me interesuje. Jos jednom hvala.

I kod mene je bukva bila zakon dok nisam ovde pročitao savete i video kako izgleda meso dimljeno na šljivi,kajsiji,trešnji.

Nazad
Vrh