Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ima,kulin ne ide ni u jedno od ta dva i razlika je u tome da u svakom crijevu meso drugačije fermentira i ista smjesa mesa punjena u različita crijeva daje drugačiji i okus i mirisPozdrav,
Za punjenje kulena koristite vestacka creva precnika 50mm ona u boji ili bezbojna?
Da li u opste ima razlike, osim vizuelne?
Znam za taj video,sniman u Madjarskoj,i stari nacin, za obradu svinjceta,celo vreme se govori madjarski koliko se ja razumem u jezikeJel se to zove "češka obrada", još sa levom rukom sve radi....
Ovako nešto prvi put vidim,kod nas posle šurenja kača se svinja i prvo vade crevaAl su ga majstori odradili svaka im cast:
https://www.facebook.com/eliska.fisarova.7/videos/743280429074016/?pnref=story
Znam za taj video,sniman u Madjarskoj,i stari nacin, za obradu svinjceta,celo vreme se govori madjarski koliko se ja razumem u jezike
I sto je jos zanimljivo za ta vremena, nisu je ni klali, nego davili. Otud i zafrkavanje sa kolegama, koji ne zovu na pice i na okusku, pitamo ih, sta je, jeste je davili?Kažu stari ljudi koji su preživeli 2. svetski rat da su tako "krišom klali" za vreme OBAVEZA koje su bile uvedene u to vreme. I sve to u "zadnjim" sobama starih salaša gde su ljudi živeli.
U suštini ništa neobično, tako su i kod nas nekad radili samo je redosled izmenjen....