mindjušar
Član
Ma to je kancerogeno,šaljem ti u pp adresu deponije kancerogenih materija tipa ovoga,pa budi slobodan,pa pošalji AKSom,da se nebi izlagali tako opasnoj materiji
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Sada sam video,Ljušo neće biti da je od jake promaje.Neki mikroorganizam je napravio gasove .Najpre bi rekao bila je lošije napunjene zaostalo vazduha koji je omogućio MO da stavarju gasove kada su "potrošili" vazduh nastala je anaerobna situacija i ostale su rupice.Ove godine sam za.eb'o kulen...u februaru kad su duvali oni jaki vetrovi,nisam vodio računa o promaji i evo rezultata.
Što se tiče ukusa sve je ok,ali je izgled ''za ne izneti pred gosta''.
Šta vi ljidi mislite oće l' moći od ovoga šta da se iskoristi?
Prosto da probam da objasnim ti štetni MO su aerobni (treba im kiseonik) čim njega nestane oni stanusa radom e sad dovoljno je mala "kuglica" vazduha da poćnu da rade jel su prisutni svuda ,oslobađaju gas ,stvara se ta šupljina i kada potroše kiseonik stanu sa radom jel su uslovi iz aerobnih prošli u anaerobne još nisu stigli da naprave kolonije (buđ kako zovemo). Recimo jedan primer gde se namerno dolazi do takvog efekta je sir ementaler dodaju se MO (u ovom slučaju ih nazivamo korisni) nemoj me držati za reč ako se dobro sećam u pitanju su propionske bakterije ili bakterije propionskog vrenja koje stavraju one rupe u siru i kada potroše kiseonik u siru stanu sa širenjem ostanu karakteristične rupe.Pa ne znam brale za mikroorganizme,zar onda ne bi bilo u tim šupljinama meso pokvareno,ili bar drugačije boje i ukusa?
Kod mene je meso,tu gde je rupa, iste strukture,iste boje i nije pokvareno. Možda je malo suvlje.
A što se tiče punjenja,tu šunjku dajem,da ne kažem glavu da je dobro napunjeno.
Svake godine bacim bar 10 creva,jer tokom punjenja puknu,koliko ih jako nabijam.
Budu tvrdi k'o kamen,da ne kažem nešto drugo.
Al teca je glavniNe sviđa mi se kupovno meso.Nekoliko godina smo sušili prijateljima slaninu i svinjski but koji su oni kupovali na raznim akcijama po marketima.Izgled nikada nije bio kao kod domaćih prerađevina.Pretpostavljam i ukus.Jasno se vidi okom još dok je u buretu sa salamurom da ti komadi odudaraju od ostalih.Boja neka bleda kao pokojni teča.
Posto je rasprava krenula od ovog pacenika sa slike, jedno pitanje. Da li bockate creva prilikom nadevanja? Ovo se dogadja i kad smesa nije dovoljno homogena i kad u crevima ostane vazduha prilikom nadevanja.Sada sam video,Ljušo neće biti da je od jake promaje.Neki mikroorganizam je napravio gasove .Najpre bi rekao bila je lošije napunjene zaostalo vazduha koji je omogućio MO da stavarju gasove kada su "potrošili" vazduh nastala je anaerobna situacija i ostale su rupice.