Recepti kulena, kobasice, švargle...

Kanda se samo poziralo,nevidim da su brkovi masni :ppozdrav:
nije pozirala,malo je i koštala :ppozdrav:
malo je bleda,to je ono sto zovu baninska sa tucanom paprikom umesto mlevene
dscn9740.jpg
[/IMG]

- - - - - - - - - -

ako smo u kobasicu dodali malo vegete jel to sad vegeterijanska kobasica?

Kobasice se osete na kiselo ako su samo od svinjetine, e sad uzrok tome moze biti i nedovoljno ohladjeno meso pre mlevenja, zacini, nacin dimljenja itd. Pre par godina napravio sam oko pedesetak kg kobaja stavio sam na dim u pusnicu i dimilo je dva dana i noc i sve su kobaje bile kisele (bio je kraj aprila).

Povadjene pecenice (6 kom) i 3 tanja vrata:

Ostali jos preostali vratovi (5 kom) i slanina. Vracena ona jedna sto jer bila izvadjena.

Poslednja izmena:
Pa ima prozor i vrata (promaja)i otvoreni su preko dana. To je ostava "kacara" u staroj kuci.Uvece se vrata zakljucavaju a prozor ostaje i dalje otvoren posto ima metalne sipke kao u zatvoru.:osmeh: Tavan od kuce mi je zatvoren malte ne hermeticki a tavan od radnje je slab da se ja penjem na njega a bilo bi to malo teze.:osmeh::ppozdrav:

Promaja je dobra. Može se naći uvek. Mene muči problem što gde god da okačim na promaju, videće oni što ne treba da vide pa onda meso hoće da dobije noge.
Šta raditi sa glavama? Kakve sve imaju prerađevine?

Sad gledam neku emisiju na tv-u pa su prikazali peglane kobasice. Da li neko od vas zna kako se to pravi i da li ima neki poseban recept ili je fora samo u peglanju?

Promaja je dobra. Može se naći uvek. Mene muči problem što gde god da okačim na promaju, videće oni što ne treba da vide pa onda meso hoće da dobije noge.
Šta raditi sa glavama? Kakve sve imaju prerađevine?
Napraviš fantastičan švargli ili eventualno kranjsku kobasicu

A šta u tu kranjsku ide? Sećam se, pravili smo je pre dosta godina ali sa kupovnim nekim začinima i kobasica je bila ekstra. Pečena, imala je lepši ukus od domaće pečene.

Staviš glavu kompletno sa gronikom i turiš mesa od plećke ,znači koliko ima mesa od glave dodaš plećke do 10 kg i onda ne moraš dodavati masnoću usoliš ostavi do sutra onda melji i dodavaj ostale začine

Nazad
Vrh