Recepti kulena, kobasice, švargle...

Ne kupujte ni slucajno creva za kobasice u Agropapuku.To je neverovatno koliko su losa i tanka.Ja sam isao i da zamenim 70 metara,i dali mi druga,ne zna se koja su gora.Pucala pri punjenju,pa pucala posle i prilikom susenja.Srecom pa ne lozim direktno ispod,inace bi izgorelo par kilograma sto je otpalo.Sve gde se kidalo se ubudjalo tako da cu baciti vise nego sto bih bacio da sam odmah bacio sranje koje sam kupio.

najbolja je ADIDAS slanina
Jel to ovakva ta ADIDAS slanina ?

IMG_20150118_113144.jpg

Lepo,al ja vise volim onu od cetr" prsta,pa kad pocne da se topi na njivi pa klizi niz rukav,pa luka pa sira pa paradajza ajao.

Nikola vole čvarenu sapunjaru.Dobro dođe i za mazanje kada si ceo dan u traktoru a napolju upekla božija zvezda. :haha:

I ja danas napunio nesto malo creva:

Sutra idu u pusnicu zajedno sa usoljenim kostima i belim curecim mesom. Hvala svim drugarima koji su mi pomogli sa savetima.:ppozdrav:

Poslednja izmena:
Pozdrav,
Vec drugu sezonu, pravim cajnu kobasicu po receptu Nikole Ilica. Recept je odlican, stim sto sam ove godine isao na duplo manju dozu bibera i to je sada po nasem ukusu.
Molio bih iskusne da mi ukazu na greske koje za posledicu imaju deforisanje same kobasice prilikom susenja. Prosle godine je bilo isto tako i plus u preseku kobasice, imao sam onaj tamni spoljni prsten. Predpostavljam da je uzrok tome jaka promaja na pocetku.
Ove godine sam o tome vodio racuna i bile su izlozene laganoj promaji od samog starta i opet su se deformisale. Napominjem da sam ih dobro nabijao prilikom punjenja. Ne znam jos kakva je u preseku, ali posto mi jos deluje meka, sacekacu jos neki dan pa cu videti.

Evo kako je izgledala, pre 25 dana posle 4 dima po 3 sata:

A evo kako izgleda danas i kazem, jos nije dovoljno suva i jos se pojavljuje ovo belilo:

Unapred hvala,

Moguće je da je u pušnici prilikom dimljenja bila veća temperatura pa su se spolja zapekle.Koristi beli biber jer nije jak kao crni.Bukvalno se ne oseti.

2a6sgv4.jpg
r2uosm.jpg
Jedno meso na susenje a drugo spremno ya degustaciju jedna krma;a mi tražila kad je trebalo da koljemo pa je posle mesec dana došla na red
r2uosm.jpg

Poslednja izmena:
Pozdrav,
Vec drugu sezonu, pravim cajnu kobasicu po receptu Nikole Ilica. Recept je odlican, stim sto sam ove godine isao na duplo manju dozu bibera i to je sada po nasem ukusu.
Molio bih iskusne da mi ukazu na greske koje za posledicu imaju deforisanje same kobasice prilikom susenja. Prosle godine je bilo isto tako i plus u preseku kobasice, imao sam onaj tamni spoljni prsten. Predpostavljam da je uzrok tome jaka promaja na pocetku.
Ove godine sam o tome vodio racuna i bile su izlozene laganoj promaji od samog starta i opet su se deformisale. Napominjem da sam ih dobro nabijao prilikom punjenja. Ne znam jos kakva je u preseku, ali posto mi jos deluje meka, sacekacu jos neki dan pa cu videti.

Evo kako je izgledala, pre 25 dana posle 4 dima po 3 sata:

A evo kako izgleda danas i kazem, jos nije dovoljno suva i jos se pojavljuje ovo belilo:

Unapred hvala,

Ako ti ne odgovaraju takve deformisane kobaje šaljem ti adresu na PP pa mi ih pošalji:ppozdrav:

Nazad
Vrh