Recepti kulena, kobasice, švargle...

Da to si u pravu, nije ga bilo ,, ne pamtim , ja sam lozio jedno 6 sati u uspeo da zagrejem .. meso je dobilo rumenu boju. sada trenutno dva dana na mrazu i ponovo lozim

Zaista ko je klao posle "dvaesdevetog novembra" kako dolikuje jelte, imao je savršeno vreme:)
Ja sam uspeo slaninu pre mraza da odimim tri dana i sad može da odmara dok ne otopli. Još dva tri dima i gotovo.

Bar je u nasoj kuci (pusnici) pravilo jos dok je pokojni deda susio ako je topao dan onda se lozi,ako zahladni onda se napravi pauza u lozenju.

Nema veze ako je prosao neki dim,kad se ponovo stvore uslovi nastavis lozenje.
Nema svrhe loziti kad su temperature niske.Ja lozim sve dok dnevna temperatura bude oko -4stepena.

Upravo to sam i rekao, moraš da mu daš neki dim pa onda možeš da ga ostaviš na mrazu do otopljenja. Ne da ga ostaviš sirovog i da čekaš toplije vreme.

imam ja još dosta recepata razne kobasice,čajne,kranjske,đulai,salame tirolska i šunkarica itd,ali puno tih proizvoda se pravi nekim gotovim smesama koje se ja nabavljam iz Zrenjanina.Pa ne znam dal to nekog interesuje pošto su postupci pravljenja malo složeni.

Neki bi rekli kao i ja!!

Sve jedno ako vas interesuje tražite,da ne budem ovde previše naporan.
Danas mi je stigla napokon šunka,dao sam ga nekom Kninđi(čovek iz okoline Knina inače on svake godine radi uslužno negde oko 1000 šunki) da je suši ili več šta radi snjom odneo sam je prošle godine početkom decembra i dobio sam je nazad danas.

9tkbi0.jpg

d
Sad sledi ribanje pa da se proba.
Da ne susi ovo iz vladimirovca knjinjanjin meni je prve godine bila super a prosle sva crvljiva lepo sam mu istovario sve kuci na prag

- - - - - - - - - -

imam ja još dosta recepata razne kobasice,čajne,kranjske,đulai,salame tirolska i šunkarica itd,ali puno tih proizvoda se pravi nekim gotovim smesama koje se ja nabavljam iz Zrenjanina.Pa ne znam dal to nekog interesuje pošto su postupci pravljenja malo složeni.

Neki bi rekli kao i ja!!

Sve jedno ako vas interesuje tražite,da ne budem ovde previše naporan.
Danas mi je stigla napokon šunka,dao sam ga nekom Kninđi(čovek iz okoline Knina inače on svake godine radi uslužno negde oko 1000 šunki) da je suši ili več šta radi snjom odneo sam je prošle godine početkom decembra i dobio sam je nazad danas.

9tkbi0.jpg

d
Sad sledi ribanje pa da se proba.
Da ne susi ovo iz vladimirovca knjinjanjin meni je prve godine bila super a prosle sva crvljiva lepo sam mu istovario sve kuci na prag

Ja se izvinjavam sto sam malo dosadan ali kada bi mi neko rekao dobar recept za kulen i cajnu bio bi mu zahvalan.Ja sam iz zapadne srbije i retko ko ima recept
Hvala vam svima na podrsci

Nazad
Vrh