Recepti kulena, kobasice, švargle...

Ja malopre skinuo slaninu,kad ono prc.Nisam lozio od kako je pocelo da duva.Slanina se sva zaledila,a po njoj na dosta mesa nesto belo kao plesan.Kako sad da skinem to,jel zna neko?

Dok ne probam bolji,ovaj kulen po receptu od clana ljushe,mi dodje kao nemacka medicina.Die beste.
img1759.jpg
napravio sam 12 kg. po vasem receptu
rezultate ću javiti :ppozdrav:

Ljudi u petak idem u S.Mitrovicu da kupim srnu i mozda jednog jelena.
Srna ide za gulas a jelena bih u kobasice.

Ima li neko recept za kobasicu od jelena ... i naravno svinje ili junetine zbog masnoce ...
Uzeo bi divlju svinju ali ostali samo veprici ... a to nije strojeno pa se malo oseti meso ... inace divlja svinja je 170 din kg bez utrobe :D

Slanine su danas uglavnom mesnate i mogu da prime soli vise nego sto je potrebno. Ja slaninu uvek solim na suvo i postavim je kozurom na dole da moze da upije so koju natrljam na nju. Ne treba preterivati sa soli. Nikada nije bila presoljena i ako kupujem pancetu za susenje. Mislim da su stariji govorili da slanina se soli samo na suvo i ne ide u napravljenu salamuru. Danas se radi ko kako hoce i uglavnom to ispadne dobro. Nista se ne baci.:osmeh:

Vrat je najbolji za rostilj,ali moze i ovako

biji3c.jpg

- - - - - - - - - -

33yrjaa.jpg

- - - - - - - - - -

Sva sreca sto je bilo ovo malo hladnog vremena ,inace ne bi valjalo razmisljao sam da stavim kobasice u zamrzivac.

Nazad
Vrh