Recepti kulena, kobasice, švargle...

Ako nista drugo,bar se najeo za dzabe kvalitetnih proizvoda.

tezio je 450kg to je kraj vise necu imati takvih primeraka posto osemenjavam vestacki, a retko gde se mogu i videti ovakvi kapitalci.

Pre 10god. u mestu Zuce, viseo sam jako veliku svinju (posle par meseci je bila zaklana i vlasnica mi javila da je tezila 650kg) do tad nisam video vecu od 250-300kg pa je ovo bilo za mene neverovatno veliko!
Gospodja je drzala i bikove velikih tezina, na mestu tih stala je sada njena poliklinika, mozda clanovi iz okoline znaju o kome se radi.

@kifler Is sunce ti koliki je,veći od berača.
Pa kad je jednobrazdni.

- - - - - - - - - -

Pre 10god. u mestu Zuce, viseo sam jako veliku svinju (posle par meseci je bila zaklana i vlasnica mi javila da je tezila 650kg) do tad nisam video vecu od 250-300kg pa je ovo bilo za mene neverovatno veliko!
Gospodja je drzala i bikove velikih tezina, na mestu tih stala je sada njena poliklinika, mozda clanovi iz okoline znaju o kome se radi.
Mozda veliki joksir, ali tesko mislim da su malo preterali.

Ne, nerast je uvezen iz SAD, prvo je uzimano seme od njega, pa ustrojen, imao je dosta god. i velike kljove. Nema potrebe za lazima, muz neuro psihijatar, sin ortoped, a ona blizi rodjak Aleksandra Karadjordjevica i radila za UNICEF
Zena je cirkus :haha: vozac D kategorije, dolazila kamijonom kod mene za detelinu.
izvinjavam se za :off_topic:

Moje komsije su tako imale svinju od 600kg pre desetak godina, ali kad je dosao kod mene i kad je video koliki je bio nerast samo je rekao au ovo je bik okrenuo se i otisao. Mi smo takvi ljudi koji vole da preuvelicavaju stvari,sad kad bi pitao tu zenu da ti posalje sliku ona bi rekla da je nema, sama pomisao na neuropsihijatra,sin ortoped, ona vozac autobusa pa ko je onda gajio te svinje jer kako narod kaze tudja ruka svrab ne cese.

- - - - - - - - - -

28v6pdt.jpg

- - - - - - - - - -

30mrgyb.jpg

- - - - - - - - - -

170kg svezih kobasica

Po receptu Nikole Ilic, za vikend napravio sam 10kg cajne kobasice. Okacio na promaji celo popodne a onda uneo u pusnicu gde su prenocile i sutradan poceo hladno dimljenje. Od mase probao pljeskavicu u tiganju - odlicna je! Valjda ce i kobaja posle dimljenja i promaje biti prava.

Pozdrav svim kobasičarima i kulenašima.
U kratko da se predstavim 50 godina, ekonomista, živim u Solunu Grčka, inače Zemunac. Dosta mi je bilo grčenja.
Imam želju da se vratim u Srbiju, i neka me razmišljanja vode da se vratim preko kobasica.
Bavim se mišlju da otvorim da kažem kobasičarsku radnju za proizvodnju Sremskih kobasica za početak a posle i ostalih, mislim na sušene, dimljene prave domaće itd.
Svaki vaš predlog bih rado čuo, a mnogi bi mi bili i od koristi. Iako vidim da su na forumu kobasičari i kulenaši vrlo aktivni nadam se da će te biti i sada.
Pozdrav svima i hvala unapred
Vladimir Vuksanović

Ljudi, sta ce biti od ovih nasih preradjevina na ovim temperaturama! Zar da budem toliki baksuz. Ove godine sam to poceo ozbiljnije da radim. Dimljenje sam zavrsio, sada je na promaji (ukupno dana do sada, dimljenje + promaja= 30). Posle tri dobra hladna dima, uklopio sam da i cajnu okacim istovremeno sa ostalom robom. Sve je ovo, okaceno je na solidnoj promaji, ali me brinu ove temperature. Molio bih iskusne za misljenje!

Evo kako je to izgledalo posle dimljenja, neposredno pre nego sto je okaceno na promaju.

Valjda se nisam obrukao, u ovom svom prvom pokusaju.

Poslednja izmena:
kulinove seke su ti dobre a ovo ostalo bi ja ostavio još na dimu dok e dobije još malo žućkastiju boju

Nazad
Vrh