Razrivač (Gruber)

Ovo je polovni u vlasništvu banke jer gazda nije uredno plaćao pa mu oduzeli i banka ga prodaje.Cena je negde oko 10.000 evra.Cenu novog Ceniusa nije zgodno da pišem jer ima ljudi sa slabim srcem pa će im pozliti.

Za 5-6000 Eura bez poreza se nabavi novi gruber 4 metra slicne konstrukcije u Njemackoj, marke AgroXX, ne stidi se ovog, ovi u Amazoneu nisu normalno koliko cijene najobicnije gvožđe. Imaju i sa opruznim tijelima izvedbe. Za 3 metra je cijena jos daleko povoljnija.

Za te pare ne može ni turski da se nabavi, a ne Amazone!Morate priznati da ima malo razlike u svačemu jer i ovo je kopija više tipova razrivača, a Amazone je original.

Malo ga bolje pogledajte pa ćete videti nekoliko modela razrivača u tom razrivaču.Ništa oni nisu napravili nego kopirali.Da li je to iskustvo ili plagijat?

On je i postavljen da ljudi vide da postoji i nešto drugo osim Horsch-a, Hudjika i ostalih proizvodjača ovih mašina.

Kolega izostavio si Satex kao proizvođača istih... Nemoj da se vređamo.....:osmeh:

Poslednja izmena:
Aj što nije spomeno Sateksa ,a da zaboravi za ovu mašinu :osmeh:

dsc00820.jpg

Ovaj gruber ili kako vi kazete razrivac izgleda sasvim pristojno, komičar Hudjik je trazio za takav 13 000 Eura neto kad sam ga zvao prije godinu dana. Svi gruberi su u 90% dijelova slični, nema tu patenta, tako je doslovno kod svih priključaka, plugova, tanjurača, prskalica, kod prskalica grane, burad i komande prave talijani i samo farbaju kome kako treba. Dali je uopce bitno jel rama na gruberu kopija neke marke ako je napravljena da ne puca ? Meni je to totalno sporedna stvar, jedini kriterij mi je da na gruberu pucaju samo i isključivo sigurnosni šarafi.

Ovog se moze naci za 5500 Eura sa ovim valjkom ali je nesto skuplji ako se uzimaju tanjuri ispred valjka i opruzna tijela. I uopce ne sumnjam ni najmanje da je kvaliteta na nivou, radi se u Njemačkoj. Kod Amazone strojeva vjerojatno oko 30% cijene placas ime a kvaliteta je u nekom standardu, koja je uopce znanost napravit ovaj gruber ako imas dostupnost pravog materijala i sposobnog varioca ? A svabo to sigurno ima, ako mu je rama od kvalitenog materijala i ima profi aparat za varenje ovaj gruber se ne stidi razvikanih marki, a da ne pricamo da je barem 50% jeftiniji od Vogela i slicnih, od Horscha i Amazone mozda i 3 puta. Hudjik mi nije jasan kada trazi 13 000 Eura, pa jel postoje budale koje mu daju te pare za 4m kombinator njegov ?

Još malo morate naučiti o nekim proizvodjačima i njihovim proizvodima da bih ovako nešto napisali.Zato sedite i malo se pozabavite konstrukcijama, varenjima i ostalim stvarima pa onda nešto ovako napišite ali dokumentovano.

Ima 2 Hudjik-a , ja sam pricao sa obojicom preko telefona. Matori ima pricu , ima i nekog znanja , ali laze ne sastavlja. Dok pri razgovorom sa njegovim sinom , on mi objasnio da oni nista ne mogu da proizvode od onoga sto mi matori obecao. Ja mislim da je ovar mladji korektan.

Ne znam sta imam proucavat da bi znao da Vaderstad ima najkvalitetnije strojeve ? Vidio sam u tvornici kako testiraju i na cemu strojeve ali to ne znaci da je njihov Cultus vrijedan kao 3 ova plava. tj nije meni, kao sto je nekome Mercedes vrijedan kao 5 Kia a nekom nije, stvar osobnog izbora. Kazem da se svabe ne zale na ove grubere, nemaju problema sa pucanjem ni sa preklapanjem, za gruber kod kojeg nema puno znanosti dok se pravi je to dosta informacija.

Ima mnogo da proučavate i da pregledate.Da li ste videli kod ostalih proizvodječa kako se testiraju proizvodi ili ste videli samo ovaj jedan pa na osnovu toga donosite zaključak da su najbolji.Znači informacija je jako bitna, a pogotovo oko polj mehanizacije koja je sve skuplja i onda se mora poznavati koji proizvodjači imaju kvalitetne proizvode.Da li ste obišli ispitni centar od Horsch-a, Amazone-a, Kverneland ...... pa da donosite sud o tome ko je najbolji.Ja jesam pa još ne mogu da dam takvu konstataciju.

Vidio sam sve osim Horscha i ne mislim da postoji neka prevelika znanost oko pravljenja grubera koji je jedan od najjednostavnijih priključaka za napraviti, jednostavniji od pluga i tanjurače. Meni osobno se Vader cini najmasivniji, nisam arbitar da mogu tvrdit da svima mora biti tako ali meni osobno je Vaderstad na prvom mjestu. Kvaliteta me ne zanima kod njih u tvornici ili na prospektu, kvalitetu mjerim jedino kod kupaca sa kojima razgovaram tako da od tih slika, videa i posjeta tvornicama mozete samo napariti oči ali ne i vidjeti kako se koji stroj ponasa nakon 2-3-5 godina u upotrebi, to je za mene jedino mjerilo kvalitete. Tako su i ovdje kod mene testirali Deutz-Fahr 6040 kombajne i sve super no kad je otisao na trziste odjednom se pregrijava, hladnjak i ventilator premali tako da od ovih testova sa novim kombajnom ne mogu izvlacit zakljucke o kvaliteti, to ce odredit neka budala kad sjedne za stroj.

Naravno sve ovo što pišem je moje osobno mišljenje, kao i to što vi pišete, nitko od nas nije mjerodavan nesta proglasit najboljim ili rec da svima to treba biti tako kako mi mislimo.

E to čekam da napišete "Naravno sve ovo što pišem je moje osobno mišljenje ".Zato sam sve ovo i pisao da bi Vas naterao da napišete da je to Vaše MIŠLJENJE, a ne da je u stvarnosti tako, a Vaše mišljenje nego može da prihvati, a neko ne.
Ja još nikada nisam napisao da je neka mašina najbolja niti sam neku fimu favorizovao jer sam smatrao da nemam prava na to.

Nazad
Vrh