Ovaj gruber ili kako vi kazete razrivac izgleda sasvim pristojno, komičar Hudjik je trazio za takav 13 000 Eura neto kad sam ga zvao prije godinu dana. Svi gruberi su u 90% dijelova slični, nema tu patenta, tako je doslovno kod svih priključaka, plugova, tanjurača, prskalica, kod prskalica grane, burad i komande prave talijani i samo farbaju kome kako treba. Dali je uopce bitno jel rama na gruberu kopija neke marke ako je napravljena da ne puca ? Meni je to totalno sporedna stvar, jedini kriterij mi je da na gruberu pucaju samo i isključivo sigurnosni šarafi.
Ovog se moze naci za 5500 Eura sa ovim valjkom ali je nesto skuplji ako se uzimaju tanjuri ispred valjka i opruzna tijela. I uopce ne sumnjam ni najmanje da je kvaliteta na nivou, radi se u Njemačkoj. Kod Amazone strojeva vjerojatno oko 30% cijene placas ime a kvaliteta je u nekom standardu, koja je uopce znanost napravit ovaj gruber ako imas dostupnost pravog materijala i sposobnog varioca ? A svabo to sigurno ima, ako mu je rama od kvalitenog materijala i ima profi aparat za varenje ovaj gruber se ne stidi razvikanih marki, a da ne pricamo da je barem 50% jeftiniji od Vogela i slicnih, od Horscha i Amazone mozda i 3 puta. Hudjik mi nije jasan kada trazi 13 000 Eura, pa jel postoje budale koje mu daju te pare za 4m kombinator njegov ?