Razrivač (Gruber)

Pitaćeš ga za par godina ,konstantne osnovne obrade bez pluga,zašto je u njegovom dvorištu opet plug.

Koliko ja znam ovaj ga ima duže od par godina i nema nameru da se vraća klasičnoj obradi!Zašto?E to morate pitati njega.

Kakva je ovo obrada, a zato je dosta bučna.Da li ima nekih prinosa sa tom obradom?

Flasa je od nekud dosla, nemam pojma otkud.
Obrada je sigurno losija nego plug i prinos soje je manji i za 200 kg/kj od komsijskih njiva. Evo recimo Leka je imao tu blizu gde je ovo snimano 1300 kg/kj soje, a ja sa ovim nacinom ni 1100 kg. I goriva sam potrosio ko zna koliko, oko 8 l/kj ,a dubina obrade nije ni 40 cm, oko 32 cm. Ovo je sve tehnologija koja polako nestaje , ali ja volim tradicionalno i tesko odustajem. Sa ovim nacinom obrade pre setve imam nekoliko prohoda, mozda 2 racunajuci i ovaj sto jako lose deluje na sabijanje zemljista, ali sta da radim. Vlaga se uopste ne cuva jer je njiva ravna i vetar nema gde da izduva pa onda na prolece imam roblema sa nicanjem.

To je zato što ne koristite klasično orudje za osnovnu obradu zemlje.To bi Vam sigurno donelo prinose i preko dve tone po kj.

Aaa znaci ne treba od vlade traziti evropske subvencije,dosta je i 1 gruber i para pocinje da curi,posle pargodina ima da castimo Tomu diplomu,jer je on ipak strucnjak svoje vrste!

Treba se vratiti kovencionalnom načinu obrade jer je tu prinos i zarada.

Poslednja izmena:
Na mojoj nivi (32 jutra u jednom komadu) se uglavnom koristi najnovija tehnologija, ali mašine nemam jer sam u invalidskoj penziji pa ne mogu da radim.
Dok sam se ja bavio poljoprivredom Vi niste znali ni da se potpišete.Toliko o tome jer čitajući Vaše postove niste vredni ni da Vam odgovorim na post, ali iz poštovanja prema Vama sam to uradio.

Nazad
Vrh