Razrivač (Gruber)

Sa jednog prodajnog mesta:
ssl22341.jpg
ssl22342.jpg

ej drugari,nema nigde ovih duplo savijenih opruga,da neznate da ima jos negde u prodaji?Koja im je cena od prilike?

Na kojoj dubini mogu rade te iz Agrola 30x30 ?
Da li gruber ide dublje ako je prvo potanjirano?
Fiksni radno telo sa kopljastim kraje 80evra u Mikronu.Industrie hof u pitanju.
Ima li jeftinije? Koji je bolji za osnovnu obradu, fiksni ili sa oprugom?

30x30 mogu do 30cm ladno.Ja sam probao i dublje ali nemam konja za duži rad.Radni organi kao kod mene idu sa tim oprugama na pravih 40cm samo treba konja ispred.Po meni ove opruge su dobre jer ipak osciliraju u zemljištu i nekako rastresaju oko sebe ako je zemlja dovoljno suva.Kod ovih opruga je problem klirens.Tako da dubina rada u mnogome zavisi i od biljnih ostataka na površini.

evo slike koleginog "home made" grubera,ima i valjak ali je trenutno skinut.

veoma jednostavna masina, a koliko vidim jako lepo radi
da li mozes da mi kazes jos koji detalj , kolika je visina radnih tela i koji je razmak izmedju njih , razmak izmedju prvog i drugog reda radnih organa, ako raspolazes tim podacima.

i koji to traktor vuce ? da li je to 577 ?

@diklofen
Da li su tvoji kupljeni u Agrolu?
A sa zetvenim organima necu imati problema.:osmeh:

veoma jednostavna masina, a koliko vidim jako lepo radi
da li mozes da mi kazes jos koji detalj , kolika je visina radnih tela i koji je razmak izmedju njih , razmak izmedju prvog i drugog reda radnih organa, ako raspolazes tim podacima.

i koji to traktor vuce ? da li je to 577 ?
e te podatke trenutno nemam,ali imat cu! da to je 577 s prenjom vucom!

To što sam reko da radna tijela sa oprugom oće da rade na nejednakoj dubini , stojim . To se uopšte nemože vidjeti svana , odoka , jedino ako se nečim buši da se osjeti do koje je dubine radjeno , isto tako čim se izgubi trenutno potrebna dubina , ne sastavi rahljenje zemlje potpuno izmedju organa . Lako je to zaključiti , jer se zna , ako imamo dva orudja sa istim zahvatom i na istu dubinu , prilično je lakše vući orudje sa "federljivim" organima . Na račun čega?

Nazad
Vrh