Razrivač (Gruber)

Pa malo su tupa krilca,mogao bih ici plice,pa bi kontam i sitnije radio,mada dobro i ovako izgleda,da kutija za vestak,ili neko seme za zelenisno djubrivo,ima henger da se moze podesiti kolicina,nista posebno a opet ko secka slamu ne moras se dva puta drndati i sa ciklonom.

Ova njiva je jesenas urađena gruberom,u proleće jednom spremač.Mislim da Ralekiraj ima i novijih slika.

qqi5glgy1oh2kvd2d6e.jpg

zfck31o0nbswx5msc.jpg

Zanima me kako ovaj kukuruz izgleda sad,posto nije orano,ako imas slike postavi

Ići ću večeras ili sutra ujutru da obiđem lucerku koja je u sredi izmedju dva kukuruza.Jedan je ovaj sa slike a drugi je na oranoj parceli .Isti su hibridi jedino su predusevi različiti.

Evo šta sam video i uslikao.20- 30 m od kraja njive samo sa jednog kraja.Daleko mi bilo da idem dublje u njivu.Sutra radim desikaciju pa možda uđem dublje.Ja ne vidim skoro nikakvu razliku.Setva je obavljena 21 04 na 19,3 cm .

- - - - - - - - - -

Nastavak

Jes da kiše nema u najavi ali bi mu pomogla da napuni zrno.Koliko će još izdržati ??

Hvala na odgovoru,pa dobro i kazes da nema nikakve razlike,ali ja sam i dalje pristalica oranja sto se tice kukuruza,al dobro.Gledam taj pionir i kod mene ima ne zavrsenog klipa,dok npr. dkc i raifaisen ispunjeni do kraja...,sreca pa pionira imam samo 20 vreca

Bas dobro sto je Kiraj stavio ove slike. Ako stignem slikacu sutra i ja gde je gruberom radjeno a gde je orano vise puta strnjiste.

Igore Duliću pošalji mi broj čoveka koji prodaje ovaj gruber.P.P ti je kanda pun jer moju poruku nisi dobio pa moram ovako da se obratim.

@slobapatrola
Ne znam koliko je na kraju sve izaslo, posto smo ga stalno prepravljali da dobijemo ovu verziju

Nazad
Vrh