Razrivač (Gruber)

Brzina je bila oko 7-8km. Ako neko hoce da pravi ovakav gruber, rado cu mu otkriti detalje :osmeh:
U kukuruzovini jos nije radio. Radio je u suncokretu prosle godine, tu je sad posejan kukuruz

Rale ja bi da otkriješ jednu tajnu,raspored levih i desnih radnih organa. Super mesa pa strnjika ti je do velika a ti nisi zadovoljan. Kako si zadovoljan sa tanjirima i njihovim učinkom?

Postavicu sutra slike rasporeda levih i desnih radnih organa.
Tanjirima sam zadovoljan, dobro odrade posao

Kakva je situacija sa travom gde je samo gruberisano?
I kad onda bacate djubar ili idete drugi put isto sa guberom umesto pluga?

28mfzmx.jpg

2qv8nib.jpg

whfngl.jpg

hx3pk6.jpg

24xe4xd.jpg

Pa možda na slici izgleda tako, ali lepo radi, doduše i suvo je dosta, pa nema baš pravi efekat...

Ovo je slikano sa uvratina, a i polog je bio, pa malo više ima iseckane mase, ali inače lepo radi...

O tome bi se moglo divaniti par dana ovde , šta je bolje , u vezi žetvenih ostataka , dal da ih poklapa zemljom više ili manje . Meni se lično ovo svidja , imam želju da iskombinujem (možda i napravim ) neke alatke koje će što više usitniti ostatke na površini (kao tarup npr ) i onda nešto što će što bolje razbiti po dubini vertikalno , a da pri tom što manje miješa zemlju po vertikali i da usitnjeni ostaci ostanu što više na površini . U presjetvenoj pripremi isto tako nešto što ne guše ostaci ...

fala maticu...

- - - - - - - - - -

sta kazete za ove opruge mogu li za germinator?

- - - - - - - - - -

izvinjavam se za gruber...

Nazad
Vrh