Razrivač (Gruber)

I mene interesuje,napravite par slika ili snimak... da vidimo kako ce se pokazati pa dali bi mogao i moj yto da ga vuce i da radi normalno sa istim

Ma otkud bre.Ja ću ga vući sa YTO 904 ,a to ti je oko 90ks.Planiram da ga probam i sa 82.1.Zato sam i radio sa samo 7 radnih tela i to bez krilaca.Hoću da sa njim idem na 10-15cm ali sa većom brzinom kretanja.

8cm dubine sa krilcima je za prvi prohod po strnjiki po preporuci!
Po meni bez krila ima smisla samo kad se ide dublje od 20cm!
Brzina i jeste poenta dobrog mesanja i tu nastaje problem sa rujanom!

Evo snimka od prosle godine, gruberisanje bez krilaca na 15cm dubine, procenite sami da li ima efekta ili nema. Zemlja je inace V ili cak VI klasa, nisam siguran, ima i slatine i dosta je 'ljuta':

E upravo ovo i ja hoću da radim.Stim što će kod mene biti pšenica košena kombajnom bez sečke i onda razbacana(raširena) po njivi.

Јел радите још неку операцију, или остављате овако до јесени?

Ja sam ovu njivuna kojoj sam snimao uzorao jer su zakupci pre mene mrljali i brljali pa je bilo mnogo razora i bregova sto se samo plugom moze popraviti i to u par navrata. Inace, praktikovao sam drugi prohod grubera u jesen da bude na maksimalnu dubinu sto je kod mene oko 27cm da masina lepo radi.

Ja ću raditi dve varijante.
1.razbacivanje slame,gruberisanje na 10-15cm,čekanje da izbije korov,prskanje totalom,duboko oranje-seje se kukuruz
2.razbacivanje slame,gruberisanje na 10-15cm,tanjiranje,gruberisanje 25-30cm-seje se suncokret
Naravno neke izmene su uvek moguće ali to diktira vreme,teren.....opšti uslovi.

Mozes komotno i bez oranja da sejes kukuruz, samo predji gruberom drugi put. Ja nemam iskustva sa tim razbacivanjem slame ali ako imas nekog ko ima kombajn sa seckom, bolje iseckaj ili daj (prodaj) nekome da izbalira.

Pa ne volim te što baliraju jer ugaze mnogo njivu,a i ostave manile i te raspadnute bale.
SasaK da sejem kad mi dođe takav plodored tipa suncokret-pšenica-kukuruz-pšenica i opet suncokret.

Mislim da ti uopste nije potrebno tanjiranje, samo da se dobro umesa slama! A hoce kad budes drugi put isao na 25 cm gruberom!
Ali problemi su ti bez secke zagarantovani! Sto se patis pa ima i jasi kombajn sa seckom!?

Izvinjavam se za :off_topic:....mislim da ce ove godine biti bolje prskati totalom,od ovolike vlage ima da nikne sve zivo sto nije prosle godine,pa posle dejstvovati po izboru,po meni dovoljan jedan prohod gruberom pa oranje...

kvalitet materijala je nedvosmisleno vrhunski u ovakvim uslovima gruberisanja <a href="http://www.youtube.com/watch?v=PLgxdGzIMWU" target="_blank">

Poslednja izmena od urednika:
Nazad
Vrh