Razrivač (Gruber)

Drzaci su bili jako skupi(tri ploce-jedna sa trnom)napravio sam.Opruge bile mislim 2200din (25x25).Gole naravno.

www.dodaj.rs
[/URL][/IMG] jos malo pa moze na njivu.....

www.dodaj.rs
[/url][/IMG]

- - - - - - - - - -

www.dodaj.rs
[/url][/IMG]

- - - - - - - - - -

www.dodaj.rs
[/URL][/IMG]

Sanji odlicno je uradjena vecina posla na gruberu, ali ja bih imao dve zamerke. Ovo je iz iskustva pa cu preci na stvar.
Prvo sto mi se ne svidja je izbor radnih organa. Ugao radnih organa je isuvise tup i moj ti je predlog da ih u buducnosti zamenis sa radnim organima tipa Simba(Horsch). Te radne organe cini mi se da imaju i u Sirigu.
Ono drugo sto mi se ne svidj je valjak. Po meni on treba da je dosta tezi jer on u sustini "radi posao" iza radnih organa. Po meni valjak je danas u poljoprivredi jedna jako bitna stvar i danasnja poljoprivreda prosto zahteva njegovu upotrebu.
Inace posao je za svaku pohvalu i da sam znao ranije da iams takav zanat u rukama sigurno bi mi ti radio setvospremac.

Sta ide za belorusa?80ks! Koliko tela od koliko sirine? Moze neka slika?

Poslednja izmena:
Ono drugo sto mi se ne svidj je valjak. Po meni on treba da je dosta tezi jer on u sustini "radi posao" iza radnih organa.

Paor, ne vidim svrhu težeg valjka ako se, ponavljam AKO SE ceo gruber u toku rada oslanja na isti.

Inače ovo je slika sa vašara u B.Topoli i uživo gledano mnogo ozbiljnija mašina nego gledano sa slika
www.dodaj.rs
[/URL][/IMG]

Sanji odlicno je uradjena vecina posla na gruberu, ali ja bih imao dve zamerke. Ovo je iz iskustva pa cu preci na stvar.
Prvo sto mi se ne svidja je izbor radnih organa. Ugao radnih organa je isuvise tup i moj ti je predlog da ih u buducnosti zamenis sa radnim organima tipa Simba(Horsch). Te radne organe cini mi se da imaju i u Sirigu.
Ono drugo sto mi se ne svidj je valjak. Po meni on treba da je dosta tezi jer on u sustini "radi posao" iza radnih organa. Po meni valjak je danas u poljoprivredi jedna jako bitna stvar i danasnja poljoprivreda prosto zahteva njegovu upotrebu.
Inace posao je za svaku pohvalu i da sam znao ranije da iams takav zanat u rukama sigurno bi mi ti radio setvospremac.
Ili Kockerling !

33ynjvs.jpg

JA sam danas naručio sedam radnih tela kao na slici desno.Firma Bel Impex Mali Iđoš.Dužna radnih tela od vrha do vrha 48cm,širina u najširem delu 14cm.CEna oko 2200rsd/kom.Probaću sa njima uz mogućnost dodavanja krilaca ispod.

Takve ja imam, mi vucemo sa 105 ks 9 radnih tela ali bez krilaca, ovo mu je na knap na maksimalnu dubinu.

PA tehnicki je napravljen da ide do 28 29 cm, nemoze valjak vise da se podigne. Pa je dobra, ali radna brzina na toj dubini je oko 6 km/h

Da dodam da sam probao i sa rusom 820 vuci taj gruber na nekih 10 12 cm, u neoranom zemljistu i izvukao pouku da nije to za njega. radna sirina je 2 metra, tj taman pokriva trag traktora. Rus je na sebi imao gume 13,6 r 38 pa je bio nizi i nije mogao adekvatno da podigne gruber a transport, pa sam morao topling prebacivati u drugu rupu za transport i skracivati ga, kroz njivu je isao 4 kornjacom, a gde je laksa zemlja tu je islo 5 kornjaca, ali ne bas s odusevljenjem motora.

Srećom nisam kabast pa da zauzmem ceo kadar:haha:, inače sam upoznao kolegu sanjija a eto mogao sam i tebe, drugi put na vašaru u Topoli.:ppozdrav:

ee zato je prava stvar hidraulicni topling , to pricam iz izkustva kod setvospremiranja kod oranja a kod grubera ni da nepricam , al ko to nije probao nemoze ni da zna

- - - - - - - - - -

ovi radni organi su isto iz siriga od pottingera synckro 3000 (inace cela masina je 1/1 isti pottinger synckro 3000) ja sam radio sa takvom masinom i bio sam prezadivoljan i zato nisam hteo nista ni da menjan....

Jel daje satex ili hudjik svoje masine na probu?
Hteo bi prvo da probam gruber sa 80ks belorusom da vidim moze li zapeti!?

ZApeće sigurno a kako će raditi je pitanje.Dođi posle žetve pa uzmi moj i probaj.Sve će ti se posle rada samo kasti.

Nazad
Vrh