cicimoric
Član
I mene interesuju detalji.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Kopija Lemken Kristal-a i Karat-a. Kakvog su kvaliteta nzm ali za dobar rad je bolji gruber sa više radnih organa.Kakvi su Tupanjčevi gruberi? Vidim da ima dva tipa, jedan sa više i jedan sa manje radnih tela...
Isto kao da si uradio na duplo vecu dubinu.Ja sam uradio neka sojišta samo nekih 15 cm. Kako će se to odraziti na prinos kukuruza i soje? Ima li neko takva iskustva?
Onda baš nemam ideju šta da gledam... Sve to zglavnije zapadno traži dosta veću snagu, ja tu sa 160 ks ne mogu raditi posao kako treba...takvi da radna tela i delove skupljas po njivi.
Jel si razmisljao od Landstal-u? Jedan poznanik ga vuce sa 1221.Onda baš nemam ideju šta da gledam... Sve to zglavnije zapadno traži dosta veću snagu, ja tu sa 160 ks ne mogu raditi posao kako treba...
Pa prosto svi ti ozbiljniji zapadni gruberi traže dosta veću snagu za rad (Lemken, Horsch, Kuhn...) Meni nije plan da uzmem mašinu pa da radim samo ljuštenje strnjišta na 10ak cm, hoću da je koristim i kao zamenu za oranje, znači na 20+cm. U principu mogao bih uzeti mašinu zahvata 2,5m i raditi, to bi verovatno mogao, ali 3m zahvata sa ovom snagom teško da može neki ozbiljniji gruber... Rade ljudi i sa 100ks, ne sporim ja to, ali mi zemljište za to nažalost nemamo...Objasni nam kako ti sa 160 ks ne mozes da uradis posao? Sta fali?
Gruberisu ljudi sa 100ks i urade posao
Gledao sam ih na sajmu, na oko deluju ok, ali nemam nikog u blizini da ga poznajem da mogu popričati sa njim o mašini. Ima u selu čovek njihovu tanjiraču i ima jako loše iskustvo sa njom, pisao sam to u temi o tanjiračama, pa mi to malo nesigurna kupovina posle takvog iskustva... Jeste da je druga vrsta mašine ali nije sporan njen kvalitet rada nego je sporan kvalitet materijala... Pisali su ljudi da ima i drugih slučajeva da su neki prezadovoljni njihovim mašinama ali eto kod nas u selu je iskustvo totalno suprotno...Jel si razmisljao od Landstal-u? Jedan poznanik ga vuce sa 1221.
Uzmes agrofour ili consum 2,5 gruber i uradi posao do 30cmPa prosto svi ti ozbiljniji zapadni gruberi traže dosta veću snagu za rad (Lemken, Horsch, Kuhn...) Meni nije plan da uzmem mašinu pa da radim samo ljuštenje strnjišta na 10ak cm, hoću da je koristim i kao zamenu za oranje, znači na 20+cm. U principu mogao bih uzeti mašinu zahvata 2,5m i raditi, to bi verovatno mogao, ali 3m zahvata sa ovom snagom teško da može neki ozbiljniji gruber... Rade ljudi i sa 100ks, ne sporim ja to, ali mi zemljište za to nažalost nemamo...
Drugar ima landstala, vuce sa jd 6930. Udario je 100kj i vec je jedno telo i nosac kupovao nov iskrivio je...Jel si razmisljao od Landstal-u? Jedan poznanik ga vuce sa 1221.