Razrivač (Gruber)

Uslovi za gruber ove jeseni su bili idealni i zato je moglo sa krilcima da se radi. Inace kad uslovi nisu idealni krilca se skidaju i radi se bez njih. Dubina obrade uvek je tu oko 25-27 cm. Realno to bude koji cm manje u zavisnosti od tvrdoce zemljista. Kod nas je dosta sareno zemljiste, al peska nemamo. Uglanom ima solidno gline u sastavu. Pre dok smo radili sa JD 4760 max brzina je bila 9 km/ha u dobrim uslovima. Sad sa Pumom radimo na 10 km, al moze i na 11.

Ja sam uradio neka sojišta samo nekih 15 cm. Kako će se to odraziti na prinos kukuruza i soje? Ima li neko takva iskustva?

Objasni nam kako ti sa 160 ks ne mozes da uradis posao? Sta fali?
Gruberisu ljudi sa 100ks i urade posao
Pa prosto svi ti ozbiljniji zapadni gruberi traže dosta veću snagu za rad (Lemken, Horsch, Kuhn...) Meni nije plan da uzmem mašinu pa da radim samo ljuštenje strnjišta na 10ak cm, hoću da je koristim i kao zamenu za oranje, znači na 20+cm. U principu mogao bih uzeti mašinu zahvata 2,5m i raditi, to bi verovatno mogao, ali 3m zahvata sa ovom snagom teško da može neki ozbiljniji gruber... Rade ljudi i sa 100ks, ne sporim ja to, ali mi zemljište za to nažalost nemamo...

Jel si razmisljao od Landstal-u? Jedan poznanik ga vuce sa 1221.
Gledao sam ih na sajmu, na oko deluju ok, ali nemam nikog u blizini da ga poznajem da mogu popričati sa njim o mašini. Ima u selu čovek njihovu tanjiraču i ima jako loše iskustvo sa njom, pisao sam to u temi o tanjiračama, pa mi to malo nesigurna kupovina posle takvog iskustva... Jeste da je druga vrsta mašine ali nije sporan njen kvalitet rada nego je sporan kvalitet materijala... Pisali su ljudi da ima i drugih slučajeva da su neki prezadovoljni njihovim mašinama ali eto kod nas u selu je iskustvo totalno suprotno...

Pa prosto svi ti ozbiljniji zapadni gruberi traže dosta veću snagu za rad (Lemken, Horsch, Kuhn...) Meni nije plan da uzmem mašinu pa da radim samo ljuštenje strnjišta na 10ak cm, hoću da je koristim i kao zamenu za oranje, znači na 20+cm. U principu mogao bih uzeti mašinu zahvata 2,5m i raditi, to bi verovatno mogao, ali 3m zahvata sa ovom snagom teško da može neki ozbiljniji gruber... Rade ljudi i sa 100ks, ne sporim ja to, ali mi zemljište za to nažalost nemamo...
Uzmes agrofour ili consum 2,5 gruber i uradi posao do 30cm

Iskreno ja bi za taj traktor uzeo u 3 m,bar u tri reda.
To 2,5 ne ide uz taj traktor.Ako nije uslovno nećeš ići 8 ičeš 6 km/h.
To je 1 radno relo sa krilcima ili 2 bez.
Ja več neki dan vozim 2 m sa 5 tela sa krilcima,ide to solidno.

Nazad
Vrh