Razrivač (Gruber)

Naravno sa oprugama,sa fiksnim ramom bi ti u tezim uslovima trebala kanta sigurnosnih srafova,a i mogucnost pucanja drugih delova je dosta veca na obicnom.sa oprugama je i daleko tezi(sto u neku ruku i nije vrlina)ali nema velikih oscilacija dubine.

Koje sve kulture radite na gruberisanom ? Da li je potrebno raditi nesto pre ili posle grubera do proleca (do spremanja) ako na primer ide kukuruz na gruberisno ?

Kod nas jedan decko vuce ilgija sa manje konja,ali je skinuo krajnja tela...pa dodje uzi,i zna tocak da gazi po dzombama.
Ma to nije posao, ne bih to radio... Zato i pitam koliki zahvat je primeren mom traktoru, da ne bi promašio. Nemam baš nikakvog iskustva sa gruberima... U selu ima čovek sa JD 6175 vuče Lemken karat od 3m zahvata, al taj JD je čipovan...

Ma to nije posao, ne bih to radio... Zato i pitam koliki zahvat je primeren mom traktoru, da ne bi promašio. Nemam baš nikakvog iskustva sa gruberima... U selu ima čovek sa JD 6175 vuče Lemken karat od 3m zahvata, al taj JD je čipovan...
pa i ti malo načipuj svog zelenka na 180-190ks i vuce i tvoj bez brige i dvadesetak cm dubine kao sto ti je cici rekao nema potrebe za vecim dubinama.

pa i ti malo načipuj svog zelenka na 180-190ks i vuce i tvoj bez brige i dvadesetak cm dubine kao sto ti je cici rekao nema potrebe za vecim dubinama.
Razmišljao sam o tome ali nisam siguran da li to može napraviti problem traktoru... Davno sam čipovao pasata 1.9tdi 105ks, digli ga na oko 135ks i ubrzo mi se razletela turbina. Rasula se u 100 komada...Nije to baš neko poređenje ali je moje loše iskustvo, pa od tad imam averziju malo za to čipovanje... ono ko se na mleko opeče i u jogurt duva... :ROFLMAO:
Verovatno i težine fali za takav gruber, traktor sa tegom napred ima 8 tona, a ovde kod cicija vidim traktor od 10,5 tona skače ko jarac...

Strnjike kad bi dva ili tri puta presao svaki put sve dublje usput bi resio korove ko nekad trojacenje, tako bi postigao dubinu 20 cm dovoljno da zamenim plug a za psenicu priprema 10 cm mislim da bi sa nekim gruberom od 2 metra mogao i moj od 95 konja da odradi posao

Nazad
Vrh