sale ratar
Član
Ne zaboravite što brže idete mašina manje drži zadatu dubinu.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Bas dosta i cesto pucaju ovi sigurnosni…sva sreca samo sam ogled gruberisao inace namijenjao bih se dosta haha
ovaj je stavljen nov, nakon 2j ovako izgleda
Sent from my iPhone using Tapatalk
Nece da se primaju opet ti buseni psenice ako je koren na vlagu?Mali ogled gruber vs plug
Strnjište tanjirano još u julu
Dubina po Hudjikovoj skali je max 25cm, ja merim i 30cm
9-9,5km/h na 1500-1600obrtaja potrošnja 13-14l/ha
Drugi deo njive ću uzorati
Gesendet von iPhone mit Tapatalk
Nije moj.Slobodno mozes sa krilcima na tu dubinu, kada si uzeo gruber vidim ubacili su navojne sipke lepse za diskove koje vracaju zemlju, i da li ti se svidjaju te zice iza rotora kako rade ?
Nema to veze, i da ih bude sredi se na prolećeNece da se primaju opet ti buseni psenice ako je koren na vlagu?
Nema tu sta da se proba, odavno je to isprobano i pokazalo se da je plug nepotreban.A sad primecujem da polako ti isti stidjivo probaju gruber
Za gruber u prolece treba rana prva priprema(zatvaranje vlage)Ali jedna mana grubera,razrivaca,podrivaca,je slabije mesanje zemlje,tj ne spusta djubrivo vestacko duboko koliko i plug.Gornji sloj zemlje 10-15-ak cm bude suv kad su padavine u manjku,sto je sve cesce nazalost,a da ne spominjem tek susu.Najbolje bi bilo unositi djubrivo sa gruberom,svako radno telo da ima depozitor za isto,nesto slicno kao kod strip till masina koje imaju podrivacko radno telo i preko njega se unosi i tecno i granulisano djubrivo na 25-30cm odma.To bi bio pun pogodak,dzabe biljci gomila djubriva u zemlji ako je to u suvom sloju blize povrsini.
Hm...a sta npr kada se razbacuje stajnjak?Nema tu sta da se proba, odavno je to isprobano i pokazalo se da je plug nepotreban.
Ima ih više, možda ne mislimo na istog.Kakve su mu njive po Prhovu i Šimanovcima bolje bi mu bilo da radi duplo manje a kako treba nego mnogo a loše.