Razrivač (Gruber)

To je los materijal , ne sme tako da se uvija
na drugom radnom tijelu je bio stavljen isto 10.9 samo onaj crni za koji su mi rekli da je kvalitetniji, i ista prica...a sad kad sam uzimao prije par dana imali na stanju samo ove 10.9
a taj crni je izdrzao cca 3,5j...stavljen u 7mj kad je pukao i pogruberisao hektar zobi, i jucer 2j i isto tako bio savijen, i puknuo na dva mjesta

Mozda da uzmes 12.9 kvalitet,ili koja bese oznaka,iznad 10.9.Jer kad se ovako krive ne valja,osteti i razloka rupu tu gde ide sraf posle jos gore bude.

Kinezi štancuju na šrafove po želji. A i bruniraju. I eto za čas posla šraf, crni 10.9.

Sent from my SM-A536B using Tapatalk

Cim puca i 10.9 onda je do zemlje nije problem tu sraf
Radis sa krilcima duboko a zemlja tvrda cim uhvati pluzni djon puca sve.
Tu bi trebalo prvo podrivac da ide ili ovaj tvoj gruber ali smanji dubinu ili skini krilca.

8,8 се не криви ја на преси имам 8,8 сигурносни на замајцу и када пуца, пуца равно и глатко. Ово мени више делује да је рупа разлокана па шраф се криви нема оштрих ивица да га цвикују.

Kolege kad gruberisete, da li vam poluge na traktoru stoje u fiksnoj ili u šlicovanoj rupi ?

Sent from my SM-A525F using Tapatalk

Ove godine na slicovanim, suvo je pa se oslanja na rotor. Prosle god rotor nisam koristio pa je dubinu regulisao ehr, morale su fiksne.
63a0d53cbcae05f5b6853fd98b96f82f.jpg

Послато са M2002J9G помоћу Тапатока

Kod mene je beton gde je bila soja. Od juna, pala je jedna kisa od 40l 10.9. i jos dva puta po 10l. septembru. Jedino sam strnjike mogao da uradim, vec su bile gruberisane, sad malo dublje i bez krilca.

Послато са M2002J9G помоћу Тапатока

Razbuši rupe na Fi 12mm. Tako sam ja na našem Smaragdu ali samo one rupe koje su se razlokale. A ove 10-ke koje su još ostale solidne, obavezno stavljam šarafe od rastavljenih motora auta jer na tom šarafu što piše to i jeste. Stavim ponekad i 12.9
ima tu tri rupe fi10 i ima jedna gore (za koju nema rupa na radnom tijelu) pa ako bi probusio tu prvu rupu do traktora fi12 zar ne bi 'stijenka' izmedu prve i druge rupe bila tanka?

kad sam ga reparirao i rastavio do zadnjeg sarafa bas sam gledao rupe, nijedna nije bila razlokana...

@Pajdaš , da ima tri rupe za tri različita ugla radnog organa ali ne oslabi se zid tj stijenka previše jer bušenjem na fi 12 proširuješ rupu za 1mm po strani. Znači zid prema sledećoj rupi se stanjuje za 1mm.
Ali ako rupe nisu razlokane, onda nemoj bušiti nego probaj jači vijak M10, npr 10,9 ili 12,9. Ove 8,8 kida ko jbm ti kod nas gde je zemljište lako a kamoli di je malo teže.

Nazad
Vrh