Razrivač (Gruber)

U planu mi je da prosirim gruber pa me interesuje da li zna neko koji materijal su radna tela (na sta se srafi noz) dal je obicno gvozdje? Ne pise nikakva oznaka. Potrebna su mi 2 komada. Uradio bi u jeep komerc u Pancevo?

Sliku ne znam da postavim.
Bio u jeep komerc Pancevo rade ljudi nosio uzorak i rekao im da je za gruber rekli su da nije problem znaju koji materijal treba. Cenu nisam pitao.

Ja sam sa slicnim(satex,ipak malo ozbiljniji i tezi) radio sa mtz 1025 i nisam imao brzinu.. kasnije sam prekacio za 160 konja i to je vec lagano.taj sa slike 80 ks bilo bi povuci-potegni.

Hvala vam na informacijama. A da li je neko vukao neki gruber sa traktorom 80 konja? Zemlju koju radim nije teska za obradu.

Hvala vam na informacijama. A da li je neko vukao neki gruber sa traktorom 80 konja? Zemlju koju radim nije teska za obradu.
Ja radim sa T40 (58 ks) sa Bomet gruberom od 4 radna tela i 1.8 m zahvat.Napominjem da je zemlja dosta laka, dubina je oko 20 cm, radna brzina 8-9 km/h.Sa 80 ks bi leteo.

Da,oblika radnog tela igra veliku ulogu,pa i tip istog,ovi na oprugama kao vise vuku snage nego fiksni,pa jos ugao istih ,pa krilca,bez krilca (pileca ?) ....Ja sa Belarus 80ks 5-6 godina , vucem nesto,nzm jos uvek sta je xd,nesto izmedju podrivaca i grubera,onaj Alpler turski sa 7 tela ,oko 2 m zahvata,tj tacno sirine traktora.Ja sam zadovoljan sa njim ,soja,psenica,tanjirano suncokretiste,to sve on radi,plug je samo za kukuruze.Traktor ga vuce u knap,nije lako,ali slicno plugu otprilike,ali 2m zahvata,a plug ....lako izracunati potrosnju goriva.Dubina do pravih 25-26cm,meni dovoljno,nisam nikad ni orao dublje,mada posto orem kukuruzista a ide posle suncorket,nema ni potrebe za dubinom,znamo kakav lud koren ima suncokret.

Nazad
Vrh