Razrivač (Gruber)

Naknadna pamet bez ikakvih argumenata, a na kraju i vrijeđanje. Nisam ni očekivao ništa bolje, a kad ni ne znaš za bolje, ja ću ti oprostiti i neću uzeti za zlo.😀

Poceli danas.

aitnMJy.jpeg

gCQCs6Q.jpeg

B7RmCL1.jpeg

Danas isprobao polovni gruber koji smo ljetos kupili. Saphir, 2,6 m, 6 radnih tijela (Lemkenova), cijevasti valjat, 950 kg. Radio na sojištu, dubina srednjeg dijela (stavljeni novi noževi) tijela cca 18 cm, a krilaca cca 8-9 cm, brzina 7,5 km/h i traktor (130-140 ks) ima šta vući na težoj i vlažnijoj zemlji. Uglavnom zadovoljan sam kako gruber radi, dobro miješa zemlju i fino poravna tako da će RD sa sijačicom nakon njega napraviti fini posao.

Cici jel ti bude udaljeno ono kw+?
Ne. To se pali samo kada predje 20 km/h ili kada ima opterecenje na kardanu. To je dodatna snaga koja se moze koristiti samo u transportu ili pri radu sa kardanom. Ali ga ne mozes zeznuti pa ukljuciti kardan tokom recimo tanjiranja. Mora da ima opterecenja na kardanu da bi funkcionisalo. Naravno moze se "cipovati" i onda uvek mozes koristiti i tu dodatnu snagu.

Meni se to stalno pali, cak i kada vozim unazad, a malo veci gas. Ugasi se ako padne ispod 1300 obrtaja.

Послато са M2002J9G помоћу Тапатока

Bas dosta i cesto pucaju ovi sigurnosni…sva sreca samo sam ogled gruberisao inace namijenjao bih se dosta haha

ovaj je stavljen nov, nakon 2j ovako izgleda

4d080d5a848f86d887b72b6a15ccbb16.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Nazad
Vrh