Razrivač (Gruber)

Danasnji posao:

Ćerka u Pumi sa Horschom i ja u NH sa Ilgi Apollo gruberom ( kopija Horscha )

Najurila nas je kisa ali smo uspeli da uradimo 35 kj.

Jel su gume jako naduvane na rotoru? I jel ga sa takvim osloncem dubine mozes vuci na slicovanoj rupi za topling? Predpostavljam da gume gaze po humki koju prave diskovi iza radnih tela… kakav je ucinak tu? Jel upadaju ili malo vise nagrne zemlje da bude ravno?

@cicimoric Jel si probao kukuruz nekad tako?
Suncokret sam tako i mislio, za kukuruz me strah.
Nisam probao kukuruz u samo tanjirano. A i da sam probao ne bi bilo isto jer ja nemam tanjiracu koja radi 15-18 cm duboko. Na jesenjem tanjiranju na normalnu dubinu sam imao soju vise puta i nije bilo razlike naspram dela gde je radjena dublja obrada.

Jel su gume jako naduvane na rotoru? I jel ga sa takvim osloncem dubine mozes vuci na slicovanoj rupi za topling? Predpostavljam da gume gaze po humki koju prave diskovi iza radnih tela… kakav je ucinak tu? Jel upadaju ili malo vise nagrne zemlje da bude ravno?
Moracu na tvoja pitanja da odgovorim sa NEZNAM. Gruber nije moj nego sam ga pozajmio i nemam pojma na koliko su naduvane gume, nisam probao da vucem u slicovanoj gumi, nisam ni obratio paznju gde idu tockovi. Sada su upadali tockovi jer je bila blatnjava zemlja i malo se vide tragovi kada prodje gruber.
Koji model imas NH? Koliko konja?
T7050, 195 ks

Ja sam kuruze istanjirao strnjaci 3-4 puta tanjirani sojiste ni taknuo… manja mi je steta ostaviti do boljih uslova nego po ovome sad ulaziti u njivu…
A slamu ne dam nisam nikada ni davao…

Ja sad bas razmišljao.
Od 2016 mi nije orana ni jedna parcela, samo tanjirace i gruberi, gruber isao od 25-30cm.
Podrivanje nisam radio, ali sam primetio da neke parcele vise ne zadrzavaju vodu na povrsini.
Malo su samo problem korovi.

Meni je bogami jedna parcela koja je glinovita bas drzala vodu svake zime. Sada ne vise.

Nazad
Vrh