Razrivač (Gruber)

Pitanje za vlasnike Satex grubera a i ostalih,da li skidate krilca kada radite dublju obradu (20+)?

Do 20cm radio sa krilcima, nikad nisam skidao krilca.Ali ako hoces da skines krilca trebaju ti one papucice od njih.Ja sam uzeo te papucice ali sad kad budem zavrsio sve radove skinucu krilca i umesto oranja iden sa gruberom

Pozdravljam vas,interesuje me dali ima neko od vas informaciju da neka mala radinost (kovacka radnja,itd) se bavi izradom nosaca motike za gruber pa i samih motika?imam informaciju da bi najverovatnije mogao da nabavim u madjarskoj ali mozda i ne bi morao ici preko ako nadjem tu kod nas,planiram sam izraditi jednog malog grubera,hvala vam!

Stete sto deda nije ovo doziveo,sigurno bi bio najponosnijina svoje unuke.
Nazalost nije mogao da vidi. Sigurno bi bio ponosan. Gruber sa kojim radimo imamo zahvaljujuci njemu. Meni je bio skup u to vreme i nisam hteo njega da uzmem nego neki jeftiniji ali se deda zainatio i rekao taj ili nijedan pa nije bilo izbora. :)

To je jako dobro kad svi rade u porodici jer jedino tako se moze napredovati.
Sto se tice Horscha kad smo kupovali gruber bio je 18k+pdv, a ovaj moj Ilgi 12k sa pdv.
Nemam na cega da se zalim i ako je bio jeftiniji nema ni jednu pukotinu, nije se nigde iskrivio, ili tome slicno. Jedina razlika je u spicevima, mada to nisu standardni sto su kod Cicia. I Horschovi obicni traju isto kao i ovi kod mene.
Da li ima racunice ih stavljati, ako znamo da je komad 100 evra, a obican oko 12.
4 garniture do sad su me kostsle oko 60ak evra sa srafovima. Imam jos 3 fore 😁

2012 na sajmu sam pitao. Secam se dobro, samo se ne secam da li je bio sa tim spicevima kao kod Cicia.
Ilgi se tek tad pojavio prvi put, bio jedan izlozen tamo sad gde obicno bude Tupanjac.
Horsch je onda imao ozviljan stand, mislim da ga je radio Interagrar, ako me secanje sluzi.

Šta ću mučenik, to me još održava u životu, a sećam se i jedne čuvene izreke da depresivnog ćutljivog i nadrndanog čoveka niko ne želi u svom okruženju. To se odnosi i na najbliže ukućane. Em se ja malo lepše osećam, em ovi oko mene nasmejani i šta ćeš više. Voleo bih da dođem konačno i na to druženje u NS ali problem su mi prevoz i dve saglasnosti za odsustvovanje. Mislim na ženu i komšinicu.

Nazad
Vrh