Razrivač (Gruber)

Ako mozes da uradis na dubinu od 25 cm ne vidim razlog zasto to treba preorati?

Bubu je vec rakao, ako ima previse zetvenih ostataka, mada ako bi na to isao kukuruz do proleca bi to sve sto je na povrsini verovatno strulilo. Ja inace svakako zitiste plitko obradjujem u prvom prohodu jer uvek prskam totalom bez obzira da li je njiva vise ili manje zatravnjena. Ove godine cu 20% povrsina na jesen umesto oranja preci gruberom na 25cm pa cemo videti kako ce tamo izgeldati kukuruz dogodine. A naravno suncokretiste idem 1 prohod na 25cm i sejem zito.

lemkena.png

vn5.png

200fhqw.png

Bolje uzmi onaj lemkenov gruber.
Zašto ? Zato što su mu radna tijela rijetka a i jeftinija su ti radna tijela za njega nego za ovaj sa krilcima ( ili tj lastavicama )
I neće ti se štopati slama među radnim tijelima.
I još plus sa onim lemkenom možeš dublje ići nego sa ovim crvenim.

Ja danas radio sa ovim.Treba samo da mu promenem špiceve i da dodamo dva krilca inače zemlja se sva trese kad prođe.

2urvvy0.jpg

2zhps84.jpg

24uyj38.jpg

fotografija01.jpg
fotografija04.jpg
fotografija05.jpg
fotografija07.jpg
fotografija08.jpg
fotografija012.jpg
fotografija013.jpg
fotografija018.jpg
Evo i ja da nakacim neke slike i video klipove mog grubera koji sam sam napravio.
Gruber sam uradio tako da mogu pomerati radna tela, skidati i dodavati u zavisnosti sta zelim raditi.
Za sada sam ima 10 darnih tela sa duplim listom koja su rasporedjena u 3 grede i koristim ga iskljucivo u strnjistu.
Za setvu zita u kukuruzistu planiram da skinem 5 radnih tela a na ostalih 5 dorajen krilca i bice rasporedjeni u dve grede a treca greda ostaje slobodna za dodavalje kosih diskova.
Na insertima se moze videti da nema rotora, to je bila samo proba na nekin 15-20 cm dubine da vidimo da li ce IMT 577 moci da vuce, zemlja je bila kao beton idealna proba u teskim uslovima.
Na drugom snmku mozete videti kako se belorus ponasa s njim.Zaboravio sam reci da je rec o radnom zahvatu 2,20.UZIVAJTE.
fotografija01.jpg

Poslednja izmena:
Evo i ja da nakacim neke slike i video klipove mog grubera koji sam sam napravio.
Gruber sam uradio tako da mogu pomerati radna tela, skidati i dodavati u zavisnosti sta zelim raditi.
Za sada sam ima 10 darnih tela sa duplim listom koja su rasporedjena u 3 grede i koristim ga iskljucivo u strnjistu.
Za setvu zita u kukuruzistu planiram da skinem 5 radnih tela a na ostalih 5 dorajen krilca i bice rasporedjeni u dve grede a treca greda ostaje slobodna za dodavalje kosih diskova.
Na insertima se moze videti da nema rotora, to je bila samo proba na nekin 15-20 cm dubine da vidimo da li ce IMT 577 moci da vuce, zemlja je bila kao beton idealna proba u teskim uslovima.
Na drugom snmku mozete videti kako se belorus ponasa s njim.Zaboravio sam reci da je rec o radnom zahvatu 2,20.UZIVAJTE.

@didi79
zasto stavljas pet radnih tela umesto sadasnjih deset,koja je razlika u obradi izmedju ove dve kombinacije?koja je debljina materija od kog su nosaci i koja je debljina zida cevi rama?

Kada ga budem ofarbao možda se i setim kako će se zvati a do tada ostaje ovako bezimeni Ganga

Nazad
Vrh