cicimoric
Član
Vasa zemlja je van kategorije . Fujjjjj, uzas.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Pozdrav druže, Milan iz Badovinaca, Mačva. Kako ste zadovoljni gruberom i da li je to forza fix sa 7 radnih tela? Hvala unapred.Da Ilgi 3m. Ovo su cinimi se 4-ti vrhovi racunajuci i originalne. Racunam da svaka garnitura izdrzi oko 250-350 ha. Ajde da kazemo da izguraju dve sezone. Ne mogu bas tacno da kazem koliko izdrze jer puno zavisi od uslova. Sad se vise trose jer je po prilicno suvo pa ih zemlja nosi. Svaka zamena kosta oko 120-130 evra sa sve srafovima. To su neki nemacki spicevi debljine 12 mm. Ima i od 15 mm, a ima i sa vidijom na vrhu. Meni su dobri i ovi.
Kako imate zivaca da terate na 1600 obrtaja... stvarno mi nije jasno
Zasto trebaju zivci da se vozi na 1600 obrtaja i zasto ne trebaju recimo na 2200 obrtaja? Sta dobijam sa pritiskanjem gasa do kraja osim vece buke i vece potrosnje?
Ponekad bi i moglo, ali ako hoces da imas pravu dubinu obrade od nekih 27 cm onda nema sanse da bi mogao vise od ovoga. Za ovaj moj guruber i za ovakav posao je optimum oko 200 ks. Kad se dubina smanjuje onda i rapidno raste brzina. Na primer kad spremamo za psenicu radimo i preko 11 km. Rad ovom brzinom ovakva masina dozvoljava dok bi kod pluga to bilo nemoguce. Tamo bi bilo logicnije povecavati radni zahvat na neki nacin.Da li bi ti vasi traktori mogli u istim uslovima vući istu masinu samo većeg zahvata 3,5 ili 4m?da li mislite da su sa ovom masinom neiskoristeni ili im je ovo taman?
Prva, druga, kuplung treća, ruski ti je menjač sila...
Ja znam iz licnog iskustva da neku operaciju moram da idem sporije a motor ne oseca i onda mogu da vozim na manji br obrtaja. A negde jednostavno trazi jaci gas.