Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Samo na proleće gledaj da što ranije odradiš prvu pripremu da ti se gornji tj. setveni sloj zemlje ne bi previše isušio, inače dobro ovo izgleda.
Bas to ja planiram od proleca.Ja koliko sam zaključio problem u prvih par godina kod takve obrade i jeste korov. Cicimoric takvu obradu primenjuje a s obzirom na zemlju rezultati su mu odlični.
Po meni uz takvu obradu je dobro imati diskosnu sejalicu. Ranije ide priprema, korov mora početi nicati što bolje, u to se useva i sledi prskanje totalom pre nicanja useva. Hoće li se tu dodati zemljišni herbicid pitanje je vremenskih uslova i daljeg plana. Na taj način je garantovano nicanje useva u odličnim uslovima.
Kutijama na sejalici.Kako drugacije zatrpati djubrivo?
NPK u jesen a azot u sejalicu.Kako drugacije zatrpati djubrivo?
Radio sam na oko 20cm, manje vise 1-2cm, zavisi i do zemlje kako se radi. Ja sam planirao da cu bar na 30cm da radim, ali ne moze da ga vuce, svakako ide teže od pluga 3x35 Vogel Noot-a, jednu do dve brzine sporije sam isao. Problem je što je veci traktor širi od 2m i više gazi nego što uradi, ovaj je tamam, što se tiče dimenzije.Ovo lepo izglda i u planu mi je da kupim gruber ali ove godine ne znam kako bi prošlo u u smolnici . Ne može ni tri brazde plug da vuče koliko je zemlja vlažna i nabivena na nekoj dubini . Stvarno zaguljena zemlja za rad do bola . Na kojoj dubini radiš?
Zemlja je prst gore...cim se tako lista ispred svakog tela na videu..kod nas u ataru sa 200 konja ne ide 7 km/h,a nekad hoce i traktor da zaustavi.Zavrseni radovi za ovu godinu, zabelezio sam par slika i videozapisa sa gruberom u radu. Za sad sam zadovoljan, videcemo do godine kako ce se pokazati zemlja.
Послато са Mi_6 уз помоћ Тапатока