Rasipači mineralnog đubriva

Pukla opruga,jel ta opruga zatvara rasipac da ne baca ?

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока

Ljudi, dal ima itko Vicon ili Creinu sa lulom a da ima otvaranje na sajlu?
Zanima me kako je to izvedeno...

Da li neko ima Amazone JET1202 -12? Potrebno mi je par slika.

Послато са SM-G965F помоћу Тапатока

Mene zanima, ako je zahvat npr. 18m, od komšije ideš jednom stranom, znaci 9m bi trebalo da bude. Ali, ukoliko ideš desnim točkom do razora, zahvat je 9m+1m od sredine traktora do razora. Sto znaci ako sledećim prohodom se ide od sredine prethodnog, a ne od razora, u prvom prihodu je bačeno manje djubriva, jer je ukupan razmaka 18m+1m. Ako me razumete .

Iko?

Ako je zahvat 18 m onda bez obzira dal isao levim, il desnim tockom, oped je zahvat 18 m. Od sredine traga do sredine traga meris 18 m i samo gas.

Ako je zahvat 18 m onda bez obzira dal isao levim, il desnim tockom, oped je zahvat 18 m. Od sredine traga do sredine traga meris 18 m i samo gas.
Bacam i ja tako, ali kad pogledaš koliki je zahvat u prvom prohodu tj. okolo kad se ide, tu baci manje kila, jer ne hvata samo polovinu, već oko min 1m više. 9m u jednu stranu od sredine, i oko 1-1,5m na drugu stranu, zavisi od širine trapa. Znaci ukupan bačeni zahvat je 10, ili 10,5m, do jednog komšije, toliko i do drugog. Ukupan zahvat u oba prohoda do komsija je manji za oko 2-3m.

Poslednja izmena:
Ne moze se izbeci da komsijina parcela ne dobije od vaseg djubriva. Ako bacate tako da kod njega ne preleti nista onda vasa parcela do medje dobija sigurno samo delimicnu kolicinu. Uvek bacam tako da moja parcela dobije punu dozu i nije mi zao ako komsiji delimicno podjubrim i 2-3 m. Naravno ovih 2-3 m se smanjuju kada se radi sa rasturivacima manjeg zahvata. Meni je sa Turcinom zahvat sa Ureom 20 m a sa NPK i MAP 30 m.

Ma dobije komšija preko, nego jel shvatate sta pricam, ako se ide u krug, zahvat polovine traga umesto 9, se poveća na 10,5m i djubre predviđeno za zahvat od 9m, bačeno je na 10,5m, što faktički smanjuje količinu djubriva raspoređeno na tih 10,5m. Ne pričam uopste o komšiji, već o zahvatu u njivi.

Kod mene je namešteno na 15 metara zahvata. Kada krećem parcelu obidjem okolo sa punim zahvatom, gledam da do medje baca lepo a to što predje kod komšije je zanemarivo. Ne vidim čemu komplikovati sa polovinom zahvata i praviti posla za par kila djubreta...

Послато са SM-J530F помоћу Тапатока

Evo slikovito
e2255249128cfb9901b5520211317c90.jpg

Znaci fabrika se zajebala što je napravila da se baca sa zatvorenim diskom od komšije.
Napisah lepo, i ovako baca dobro do medje, i nemam problema nigde za zutilom, ali pričam o tome, ukoliko se baca kao što je paorpaor I cicimoric napisao, prvi prohodi bacaju manje djubriva u VAŠOJ njivi, jer se polovina zahvata povećala ako se sledeći prohod meri od sredine traktora.
Ukoliko se ide 200kg/ha, na tih 9m baca 54,5kg, ali posto se ide tockom do razora, zahvat je oko 10,5m, I problem je što vam on baca isto 54,5kg ali na 10,5m, a trebao bi skoro 64kg da baci na taj zahvat . Jel razumete da nije problem samo do komšije, već i u vašoj njivi.
Zakomplikovao ja ovo, a svi ste zapeli sa komšijama

Nazad
Vrh