Do sada sam razbacivao đubre i išlo je solidno, uz malo prebacivanja preko sklada na komšijsku njivu. Ne daj bože da sam početnik i da sam pročitao ove komentare i grafičke prikaze. Sigurno bih krenuo u susedni atar da razbacujem.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Kacio sam slike dodatka koji je kolega napravio za dondera umesto limitera. Kako bi bacio tacno pola zahvata,a da bi djubrivo ostalo kod njega u parceli, da nema tih 1.5m prebacivanja kod komsije..meni to nije bitno, ali nekima je vazno. Ja sa mojim amazonom prvi prohod do komsije spustim nize rasipac i namestim zahvat 16metara a u navigaciji kazem da mi crta pravce na 15m. Dozu djubriva iz tablice stavim za 15m zahvata. Vise volim da preklopi nego da su spojevi slabije podjubreni. I bude dobro, nema zutih traka ili oplazina.
Sent from my S60 using Tapatalk
Razumeo sam te ja odmah, tebe jedi što će u stvari biti bačeno manje đubriva od planiranog na tu širinu. Nisam hteo da komentarišem da ne prođem kao u temi o navigaciji...Nije mene ovde niko razumeo o čemu pričam, niti sam spominjao prebacivanje do komšije, niti ste dobro rastumacili sliku.
Al svi se upalili za komšiju pa komšiju...
To под обавезно, за колико си му посолио њиву, толико му и одореш и ома камен помериш...ах сада се сетих, пливајуће камење, бај чалманциAko prebacis kod komsije iduce godine mu odores koji red.
Ja se sad pre 15ak dana kad sam solio ureom nesto zamislio i onako samo mahinalno se na kraju okrenuo da vidim da li je isteklo i kao to je to i rekoh da prodjem samo uvratinom pored komsije pa na izlazu na put da iskljucim kardan.. Bacio sam mu jedno 20 metara u 2 reda breskvi, video sam tek kad sam stao i izasao da malo ocistim blato, ima da mu trazim jednu gajbu kad bude braoJa razbacim i po putu, a kamoli da ne bacim kod komšije. Jednom samo gledao da razbacam do same ivice parcele, žito po obodima ostalo žuto...
Citam sve ovo i mislim da te ovde ponovo nije razumelo bar 90% clanova,taj sistem razbacivanja niko nepraktikuje,i sa starim vikonom lulasom bi se trebali isto bacati djubrivo na taj nacin,gde bre da idu po pola,vidis da neki pocinju praktikovati i u prskanju sa sto manje vode da ce sutra vec ici samo aktivnom materijom,nego mene zanima sad tu nesto drugo,upustvo koje se dobije,ili kad se skine aplikacija za podesavanje,jel su tabele napravljene za ukupan zahvat na koji podesis ili na preklapanje kako si nacrtao na skiciDa si čitao sve postove video bi da je i to napisano, i za koliko procenata treba povećati...