leka
Član
a kolike je visine,moj d 11 sejan 14.04 nema neku visinu tu oko 1.70 - 1.80 m i tera po 2 klipa i nije podgoreoja sam moj sejao 27.03 i nema ni jednog da je podgoreo,tera 3 klipa.d11 je u pitanju.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
a kolike je visine,moj d 11 sejan 14.04 nema neku visinu tu oko 1.70 - 1.80 m i tera po 2 klipa i nije podgoreoja sam moj sejao 27.03 i nema ni jednog da je podgoreo,tera 3 klipa.d11 je u pitanju.
isto ko i ti na 24.5 cak je malo i redji slabo je nicao imao slab porast cak sam zvao i ove iz pionira i bili i rekli sve je to dobro samo da mu padne jedna kisakod mene je d11 visok preko 2m,odlicno izgleda i takodje svaki tera po dva klipa!
@leko na koji si razmak sejao?ja sam na 24.5....
post iz 20.06Znam Momo ali i kukuruz troši vlagu valjda veći više nego manji.
Svejedno ipak mislim da prinos zavisi više od sklopa i povoljnih uslova u oprašivanju.Još ne znamo koji će imati bolje uslove u oprašivanju ovi iz ranije ili oni iz kasnije.Tako da ostavljam prognozu "šta je bolje" za kasnije.
Prosla godina je izuzetak,ali ko kaze da i ova nece biti ista ili slicna ako ne gora!Mislim da su dobro prosli oni koji su sejali ranije hibride do 5-6 og aprila i oni koji su sejali kasnije FAO 500-600 posle 25-og aprila...Mislim da cu ove godine oko 10 aprila posejati pa sta mu Bog da...Naravno ako moze tad da se seje,posto najavljuju kisan april!Kakva su razmisljanja pred sezonu. Ja vec 5-6 godina furam srednje rokove setve, 15-20 aprila, i rezultati su vrlo dobri. Moj rodjak fura raniju setvu, do 5-6 da bude gotovo, i isto ima dobre rezultate, ali u proseku ne mnogo bolje od mojih. Ja vec koju godinu citam o jos ranijoj setvi, koja navodno retko omane, pa bih voleo da cujem neko razmisljanje na tu temu
Znam da nema krivca ni pravila i da sve zavisi od vremenskih uslova u Aprilu,pa cekamo da vidimo da li prvi ili drugi vikend.Nema tu krivca North,kako onaj od gore kaze tako ce biti.Ja takodje planiram raniju setvu i ranije hibride(do sad sam uvek sejao fao 600 i 700)sad pretezno fao 500.