Radovi u malinjaku

dABLxH
Krenula vegetacija:
166kuxg.jpg

o8vvhf.jpg

fxrooYJ
1XHUq

how9rc
dABLxH

Poslednja izmena:
Bogami kod tebe bas krenula, kod mene tek faza misijih usiju.

Sent from my SM-A500FU using Tapatalk

Sutra ću slikati kod mene... Isto je krenula k'o besna... :) Izbija na sve strane k'o pečurke posle kiše :)

Zakasnio si, to si trebao da uradis pre nego sto malina krene
Nisi zakasnio, ako nisi frezovao i okopavao. Ona se koristi nakon obrade zemlje, posle frezovanja i kopanja. ako nisi to uradio, prvo isfrezuj i okopaj i odma narednog dana isprskaj stopm aqua, taj deo. Najbolje bi bilo da pogodiš vreme, da u naredna par dana nakon prskanja obrađene zemlje, padne kiša, tad su joj najbolji rezultati. Ovo mi je prošle godine rekao zastupnik za Basf, čiji je ona proizvod.
Ako si već obrađivao zemlju, i nakon toga ti se pojavio korov, onda je kasno.

- - - - - - - - - -

Gledao sam kod komšije ( malinjak u neposrednoj blizini moje parcele ) kako koristi Bayerov preparat " Basta ". On je prezadovoljan, koristi ga već dve godine, ovo je treća. Trava mu je između malina kao tepih. nakon tri-četri dana već je promenila boju i počela da žuti. Bacio sam pogled na ambalažu proizvoda na kojoj piše da je dozvoljena upotreba u malini i kupini.

Poslednja izmena:
Basta jeste desikant ali sa neznatnim sistemicnim delovanjem,ja bastu koristim u medjurednom prostoru,a u redu dessicash

Ovih dana se naglo menja stanje kako maline tako i čitave vegetacije. Bilo je i kiše pre nekoliko dana, pa trava krenula kao nenormalna. Biće borbe na svim frontovima.

Srećan praznik kolege malinari, dugo godina slavili u zdravlju i neka nas Bog ove godine pogleda, da rod bude dobar i dođe do ruke ... :ppozdrav: ...

Poslednja izmena:
Kako idu poslovi u malinjaku? Ja angazovo neke zene da idu sutra da cupkaju travu u malinjaku.

Ja sam angazovao zenu :D Ali cu morati da joj platim sredjivanje noktiju ;)

Trave nikad vise... 'bem ti travu i ko je izmisli :/

Mene iznenadilo to što i pored svih problema oko cijene ljudi i dalje obrađuju malinjake, pa čak i one koji nisu dali ni 2 kg po m/d.Izgleda da ipak nada zadnja umire.

Ljudi obrađuju, ali kako... Kod mene više niko nije bavio Yaru, Compo, Italpolinu... Ili samo 3x16 ili ništa. Što se maline u Rasinskom okrugu tiče, dosta je niža nego prethodne godine, a i dosta tanka. Ko nije polivao teško da će imati za gornju žicu da veže. Onaj ko je zalivao će imati čemu da se nada, pupoljci su česti i lepo su prezimili tako da kreću veoma lepo. Koliko će sa ovakvom površnom odradom i minimalnim đubrenjem biti umanjen broj zametnutih plodova i krupnoća ploda ostaje da vidimo.

Bez brige samo...? Postoje Rodnee godine i za neradnike...al su retkeee..:haha:..
Pitam se ko ce i koliko ce da se bere na ponudjenu cenu 120-130 din...?????????????:sta:.

Nazad
Vrh