Radovi u malinjaku

Nadam se da će Stompaqua da mi uštedi motike

Послато са E2003 уз помоћ Тапатока

Moj je savet svima da hemija protiv trave samo ako mora.Dođe se nekad u takvu situaciju ali ako može motikom bolje je.

Da ti ne uštedi i malina?
Mislim da neće ovaj preparat, sertifilovan je za primenu u malinjacima ali se moraju uklopiti kockice da bi bio primenjen. Poštujem motika-stil i primenjujem ga često ali ću ipak pokušati da smanjim motiku.

Od cega su pozuteli ovi listovi samo u jednom delu na dva metra su ovakvi listovi.

Послато са CUBOT_NOTE_S уз помоћ Тапатока

0edb49f0d8c8800455098a3d603b199f.jpg

Ja nisam koristio hemiju imam na jednom mestu tako nešto isto.Listovi su uži i imaju hlorozu kao da nešto fali ili ga ima previše.

suzavanje listova gotovo u 80 posto slucaja govori da se radi o herbicidima tj da je zakacen,sto kaze kolega mozda je total mada ti to znas najbolje,retko koji element da daje ovakve simptome,do ishrane nije sada ako je prskano herbicidom i ne moras da kazes ono sto ce je izvuci i jedino resenje je aminokiseline

Odrađene su aminokiseline sad pratim situaciju ako krene da se pogoršava ide pod mač bato !!! Ja kažem da nisam koristio hemiju nikakve herbicide nikada u malinama.Jesam pre malina na toj parceli radio pasulj pa je korišten stomp,fusilade i bentazon.Ovo je 2 pune godine kako nije korištena hemija.Dali postoji mogućnost da je preparat ostao u zemlji u nekoj koncentraciji pa da sad smeta?.Pasulj je bio predusev da bi se što bolje spremila zemlja i samo te godine je korišteno ovo od preparata. Srećom par biljaka je zahvaćeno odrađene aminokiseline u komb na fungicidima i insekticidima pa čekamo par dana da vidimo.Mač je spreman!!!::vadjenje_repe::

MA nema sanse da se otrov toliko zadrzao i da sada djeluje.
Kada si radio analizu zemljista, da nije doslo do dizbalansa mikroelemenata??? To zna da se odrazi na boju i razvoj lisca....

Analiza rađena 2015. i po preporuci rađene meliorativne radnje.Posle toga malinjak super napredovao i sad je super sem na dve meste ,par biljaka.ništa strašno.Zanemarljivo samo da se ne proširi.

Sta se ovo sad desava, rodna grancica nije ni na 10 cm a vec se vidi razvoj cvasti uocljivi pupoljci, necemo se ove godine nabrasti malina.

Kod mene kasne rodne grančice a neki pupoljci tek kreću

6c5e32931ff4c18d14834ba7db8c8940.jpg

Evo kako to izgleda danas.Mada živnula je od aminokiselina neverovatno raširila list i u velikoj meri smanjila žutilo.kako je pre neki dan bilo bogu plakat.

Nazad
Vrh