Radovi u malinjaku

I u dilemi sam posto trebam da raznesem djubre a u malinjaku ne moze da se udje od lastara, dal da vezujem pa kasnije da djubrim, ili da djubrim preko lastara sto mi se ne svidja.

Послато са CUBOT_NOTE_S уз помоћ Тапатока

Uzeo sam yara mila 7 12 25 djubrivo, sad sam video da su to hlorna djubrova nisu crop care, da li da ga razbacujem ili jedino sto mogu da ga zamenim complex to jedino mogu da uzmem u zamenu.

uzimaj komplex, to si prvo i trebao uzeti. Po meni za đubrenje je još rano. Posebno ako uzmeš Jaru complex jer se ona brzo topi. Topi se od rose

I u dilemi sam posto trebam da raznesem djubre a u malinjaku ne moze da se udje od lastara, dal da vezujem pa kasnije da djubrim, ili da djubrim preko lastara sto mi se ne svidja.

Vezivanje, sečenje viška, čišćenje malinjaka, đubrenje, obrada.
Ako nemaš mnogo ne moraš žuriti, ima još vremena.

- - - - - - - - - -

Vilamet 2012 - mislim na izdanak koji se veze....izdanak se smezurao,nekako naborao,kako bih drugacije objasnio....a ima i takvih kojima je stablo glatko boje svece,ali tek po neki......kod dosta takvih izdanaka pupoljak je zelen kad ga očenem,ali velika vecina pupoljaka kad ih očenem je zelene boje a u sredisnjem delu ima narandzastu mrlju......slikacu danas detaljno i postaviti ovde,samo molim za savet kako da postavim sliku....
Komšija, da li ti se to dešava na Mikeru ili na Vilametu .?

hteo bi da sadim travu u malinjaku izmedju redova,dali je dovoljno 25 cm.da se odmaknem od reda. unapred zahvalan

sp9jf7.jpg

Kad izgrebem noktom površinu stabljike ispod je zelena boja....takodje i na pupoljku....

- - - - - - - - - -

4gjloi.jpg

Ovde se vidi mozda i najbolje izgled izdanka,mada nikako nisam uspevao da napravim bolju sliku....
Izdanci sorte Miker su u pitanju....

@tandir, kako su ti se pokazale crvene kopče?

Uzeo sam iste, pa me zanima iskustva drugih.

Sent from my GT-I9305 using Tapatalk

sp9jf7.jpg

Kad izgrebem noktom površinu stabljike ispod je zelena boja....takodje i na pupoljku....

- - - - - - - - - -

4gjloi.jpg

Ovde se vidi mozda i najbolje izgled izdanka,mada nikako nisam uspevao da napravim bolju sliku....
Izdanci sorte Miker su u pitanju....
Ne znam sta te muci ali su lastari lepe boje i zdravi

@tandir, kako su ti se pokazale crvene kopče?

Uzeo sam iste, pa me zanima iskustva drugih.

Sent from my GT-I9305 using Tapatalk

Prvi put da radim sa ovim kopcama....vezem samo sa njima na prvu zicu...kanap na drugu....jako su prakticne i neverovatno brzo ide vezanje,ali ne znam kako ce jednog dana ici skidanje ovih kopci :D mislim da ce biti bas posla kad se budu skidale posle berbe...

Neće, bez brige, vrlo de lako skidaju... I mnogo brže ide nego prilikom vezivanja. Meni su se super pokazale, bez problema ih kotistim već dve godine, samo dopunim sa jednim pakovanjem jer se neka i zagubi ili polomi. Isto vežem samo prvu žicu sa njima.

Koja je optimalna debljina zice za te kopce, da drzi i ne kliza, ja se razmisljam samo donju zicu da vezem njima gore ide kanap.

U nekom od ovih oglasa sam procitao da su predvidjeni za debljinu zice 2,5 do 3,2 mm, doduse taj oglas je bio sa kopcama plave boje, ne znam da li je bitna boja.

Zato postoje kopce za malinu al i za kupinu razlikuju se po boji i velicini...posto ja vec 5 god vezem samo na gornju zicu i nisam imao probl.. ?

Pozdrav kolege. Zanima me da li je neko rasturao pepeo kao dodatak standardnom đubrenju. Ako jeste, pepeo kog drveta i kakvi su utisci.

Pepeo se koristio pre pojave djubriva, jer sadrzi dosta mikroelemenata, i sluzi da smanji kiselost, i odbija insekte, ja sam spremio odredjenu kolicinu pepela od bukovog drveta, koje cu da unesem kad vrsim i osnovno djubrenje.

O pepelu smo pricali i tupili vise puta vise ni sam ne znam po koliko stranica unazad i sve u krug. Tehnicki gledano pepeo nema sta da trazi u malinama jer je izuzetno alkalne reakcije i nepreporucuje se upotreba gde nije poznat ph i onako odokativno. Koristi se samo pepeo nastao sagorevanjem iskljucivo cistog ogrevnog drveta bez primesa, odlican je izvor kalijuma na prvom mestu i sadrzi dosta mikroelemenata ali bez analize zemljsta i gde je ph u kcl iznad 6 nije preporucljivo ga koristiti. Moze se npr koristiti u manjoj kolicini ne u smislu djubrenja vec kao dezinfekcija povrsinskog sloja i kao repelent za stetocine.

O pepelu smo pricali i tupili vise puta vise ni sam ne znam po koliko stranica unazad i sve u krug. Tehnicki gledano pepeo nema sta da trazi u malinama jer je izuzetno alkalne reakcije i nepreporucuje se upotreba gde nije poznat ph i onako odokativno. Koristi se samo pepeo nastao sagorevanjem iskljucivo cistog ogrevnog drveta bez primesa, odlican je izvor kalijuma na prvom mestu i sadrzi dosta mikroelemenata ali bez analize zemljsta i gde je ph u kcl iznad 6 nije preporucljivo ga koristiti. Moze se npr koristiti u manjoj kolicini ne u smislu djubrenja vec kao dezinfekcija povrsinskog sloja i kao repelent za stetocine.
Sve je na mestu stovje reko shadowlurker, ja sam ga cuvao ove zime jer mi je ph nizak, i kod nas su kisela zemljista trebalo bi da se poveca ph, po savetu profesora poljoprivrede u penziji reko mi je da ga apliciram u odnosu pola kg na 10 m duznih.

Ja sam pre par dana bacio YARA MILA 7 12 25. To mi covek preporucio, a ja sad vidim da ga ne preporucujete za maline. Kako ce to da se odrazi na njih i jel moze nesto sad da se ucini da se to koliko toliko ispravi?

Nazad
Vrh